Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί αποτελεί δικαίωση για τους οινοπαραγωγούς, τονίζει η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή.

Ευτυχώς, προσθέτει χαρακτηριστικά, «οι οινοπαραγωγοί μας δεν θα χρειαστεί να περιμένουν άλλη μια παράσταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ περί δήθεν κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί».

Η κυρία Αραμπατζή δεν παραλείπει να τονίσει ότι πρόκειται για έναν άδικο και αναποτελεσματικό φόρο που ήταν ξεκάθαρη κυβερνητική επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως σημειώνει η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, «με την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, καταργείται επί της ουσίας ο ΕΦΚ δικαιώνοντας τους οινοπαραγωγούς και βάζοντας τέλος στον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση».

«Θα πρέπει να σημειώσουμε» προσθέτει «ότι ο αναποτελεσματικός και άδικος φόρος στο κρασί, που ήταν ξεκάθαρη κυβερνητική επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως διαβεβαίωσε και ο αρμόδιος Επίτροπος Pierre Moscovici, απέδωσε μόλις 13 εκατ. ευρώ από τα 55 που είχαν προϋπολογισθεί, οδήγησε σε έξαρση το λαθρεμπόριο και τη μαύρη οικονομία, δημιούργησε γραφειοκρατικά εμπόδια, ειδικά στους μικρούς παραγωγούς και ανέκοψε την συμβολή στην εθνική οικονομία ενός πολλά υποσχόμενου κλάδου».

«Ο φόρος στο κρασί, η κατάργηση του οποίου αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή πάγια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι σύντομα παρελθόν. Όπως παρελθόν θα είναι και η κυβέρνηση που επιχείρησε να φορολογήσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα της ελληνικής οικονομίας» καταλήγει η κυρία Αραμπατζή.

Γράψτε το σχόλιο σας