Δέσμευση Γεννηματά για μείωση φόρων σε επιχειρήσεις στο 20%
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επέκρινε την κυβέρνηση πως με την πολιτική που εφαρμόζει καθηλώνει και εξοντώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Για τη σταδιακή μείωση του φόρου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 29% στο 20% δεσμεύτηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη και μετά την ολοκλήρωσή της η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τη δύναμη να επιταχύνουν το τρένο της ανάπτυξης και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».
Επέκρινε δε, την κυβέρνηση πως με την πολιτική που εφαρμόζει καθηλώνει και εξοντώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Αρκετά πια με τις ψεύτικες υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Στεκόμαστε δίπλα τους. Το σχέδιο Ελλάδα που προτείνουμε στηρίζεται στη δυναμική τους και δίνει κίνητρα για επενδύσεις, ενίσχυση του ανταγωνισμού, της εξωστρέφειας και των εξαγωγών. Αποκαθιστούμε τη ρευστότητα, αλλάζουμε το κράτος, δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που πραγματικά προσπαθούν» τόνισε η κ. Γεννηματά, δίνοντας το στίγμα των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής και υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί με πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής».
Επιπλέον, επισήμανε πως «όταν είμαστε πρωταθλητές στους φόρους, όπως διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ, πάμε για υποβιβασμό στα θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων» και υπογράμμισε πως «είναι δέσμευσή μας η μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, η μείωση των φόρων στην παραγωγή και η ελάφρυνση των νοικοκυριών με πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442