Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Τσίπρας, Καμμένος, Κοτζιάς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια

Μητσοτάκης: Τσίπρας, Καμμένος, Κοτζιάς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια

Τη δέσμευσή του ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος. Παράλληλα, με αφορμή αποκαλύψεις του ιστότοπου Wikileaks σημείωσε πως πανηγυρίζουμε για το «Βόρεια Μακεδονία» που ήθελαν οι γείτονες

«Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας αποκαλύψεις των WikiLeaks για το Σκοπιανό, ενώ επανέλαβε πως η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους «Βόρεια Μακεδονία» και οι κάτοικοί τους «Μακεδόνες» που μιλούν τη δήθεν «Μακεδονική» γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες. Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες  κυβερνήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου: η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Τι αποκαλύπτουν τα Wikileaks

Όπως προκύπτει από τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος Wikileaks, η ΠΓΔΜ ήταν διατεθειμένη να δεχτεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και στον αντίποδα απαιτούσε αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας ήδη από το 2008, δέκα χρόνια πριν την συμφωνία των Πρεσπών.

Το τηλεγράφημα ουσιαστικά προδίδει πως οι κύριοι διαπραγματευτικοί στόχοι της ΠΓΔΜ δεν άλλαξαν ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία και εν μέρει επιτεύχθηκαν με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ανάλυση ωστόσο της αμερικανικής πρεσβείας καταδεικνύει επίσης πως η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εν τέλει υποχρεώθηκε σε υποχωρήσεις στα πάγια ελληνικά αιτήματα για χρήση erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση.

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024