Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν σχεδιάζει να ενισχύσει τους πυραύλους του

Το Ιράν σχεδιάζει να ενισχύσει τους πυραύλους του

Η Τεχεράνη ωστόσο υποστηρίζει πως το πυραυλικό πρόγραμμά του είναι αποκλειστικά αμυντικό και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Τα σχέδια του να ενισχύσει τις δυνατότητές του σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα και υποβρύχια νέας γενιάς αποκάλυψε το Ιράν, σύμφωνα με όσα είπε ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Η Τεχεράνη ωστόσο υποστηρίζει πως το πυραυλικό πρόγραμμά του είναι αποκλειστικά αμυντικό και δεν είναι σε θέση να το διαπραγματευτεί, όπως επανειλημμένως ζητούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ενώ αρνείται ότι τα σχέδια αυτά συνδέονται με την πυρηνική συμφωνία που συνήψε το 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις.

«Η αύξηση των δυνατοτήτων σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ … και η απόκτηση νέας γενιάς μαχητικών και βαρέων και μεγάλου βεληνεκούς σκαφών και υποβρυχίων με διάφορες οπλικές δυνατότητες είναι μεταξύ των νέων σχεδίων αυτού του υπουργείου», δήλωσε ο Μοχαμάντ Αχαντί, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, μετέδωσε το IRNA.

Μιλώντας σε ξένους στρατιωτικούς ακολούθους που έχουν έδρα την Τεχεράνη, ο Αχαντί δήλωσε πως οι διεθνείς κυρώσεις απέτυχαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη της ιρανικής βιομηχανίας όπλων.

«Έχουμε την απαραίτητη υποδομή και αυτό που χρειαζόμαστε να κάνουμε είναι έρευνα και ανάπτυξη και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την αμυντική βιομηχανία βασιζόμενοι στις πολύ υψηλές επιστημονικές δυνατότητες της χώρας και στους δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους του τεχνικού τομέα και της μηχανολογίας», δήλωσε ο Αχάντι.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχεράνη έχει απειλήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα πυρηνικά αν η συμφωνία δεν προασπίζει πλέον τα εθνικά της συμφέροντα.

«Φυσικά, αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία δεν προασπίζει πλέον τα εθνικά μας συμφέροντα, θα αποχωρήσουμε από αυτήν» είχε αναφέρει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024