Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος [Εικόνες]

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος [Εικόνες]

Ακυρώθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάχθηκε η σύλληψη του

Στις Φυλακές Χαλκίδας επιστρέφει σήμερα ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο της Energa, Αριστείδης Φλώρος, μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Χαλκίδας.

Σήμερα, προσήχθη υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς εκτέλεση του διατακτικού του νέου βουλεύματος και διατάχθηκε η κράτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι, αργά χθες Παρασκευή ακυρώθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης του, που είχε εκδοθεί στα μέσα Αυγούστου και διατάχθηκε η σύλληψη του Φλώρου.

Ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο της Energa συνελήφθη λίγο αργότερα στη Βούλα.

Όλα ξεκίνησαν από τον σάλο που ξέσπασε επί της ιατρικής γνωμάτευσης που απέδιδε ποσοστό αναπηρίας άνω 67% στον Φλώρο.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Παναγιώτα Γκουλάκη-Μητσάκη με έγγραφό της προς τις δικαστικές αρχές της Χαλκίδας έκανε λόγο για «ανυπόστατη» σφραγίδα επί της ιατρικής γνωμάτευσης, αμφισβητώντας ουσιαστικά τη γνησιότητα του εγγράφου.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, η γνωμάτευση δεν φέρει «την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας» του νοσοκομείου, ενώ «δεν υπάρχει ιατρική γνωμάτευση – βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογρεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου ή τον καθηγητή Κλινικής Εντατικής Θεραπείας».

Δείτε επίσης

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς η έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου

Έτοιμος για πειθαρχικές διώξεις ο ΙΣΑ

Εν τω μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό ζητά άμεσα ενημέρωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται  ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του.

Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα  τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

Παπαδημούλης: Όσοι παρέβησαν τον όρκο τους, να υποστούν κυρώσεις

«Όσοι με διάτρητες μεθοδεύσεις παρέβησαν τον όρκο τους, να υποστούν κυρώσεις» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter σχετικά με την υπόθεση Φλώρου.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Επιτέλους! Σύλληψη Φλώρου και δικαστική συνεδρίαση που τον οδηγεί και πάλι στη φυλακή. Η ισχύς του δικαίου δεν μπορεί να κουρελιάζεται και μάλιστα ατιμωρητί, από το δίκαιο των ισχυρών. Όσοι με διάτρητες μεθοδεύσεις παρέβησαν τον όρκο τους, να υποστούν κυρώσεις».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024