Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,1 Ρίχτερ στην Καρδίτσα

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,1 Ρίχτερ στην Καρδίτσα

Έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας- ο ισχυρός σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 10:12 το πρωί 34 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε ότι σύμφωνα με το ιστορικό της περιοχής αυτός είναι πιθανότατα ο κύριος σεισμός «αν και είναι παρακινδυνευμένο να ειπωθεί κάτι τέτοιο». Ο σεισμολόγος τόνισε ότι αναμένεται τις επόμενες ώρες έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Για ελεγχόμενη κατάσταση μίλησε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα, ωστόσο πρέπει να εστιάσουμε στο αν υπάρχουν ζημιές σε παλιά κτήρια. Είναι ένας σεισμός που εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που δεν έχει έντονη δραστηριότητα.Εκεί που επικεντρώνουμε είναι να δούμε αν υπάρχουν κατολισθήσεις σε χωριά της περιοχής».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024