
Ρύθμιση Γαβρόγλου διαγράφει οφειλές πανεπιστημιακών
Καταγγελίες της ΚΙΠΑΝ
Για ρουσφετολογική ρύθμιση κατηγορεί η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΙΠΑΝ) τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαρβόλου μετά την απόφασή του να «χαρίσει» στους πανεπιστημιακούς μεγάλο μέρος των χρεών τους προς τα ιδρύματα.
Την τελευταία εικοσαετία οι καθηγητές ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στο Πανεπιστήμιο μέρος των εσόδων που είχαν από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή το ποσοστό αυτό ξεκινούσε από 15% επί των ακαθάριστων εσόδων (μέχρι το 2011) και έφτασε σε 7% από το 2016 μέχρι σήμερα. Με την ρύθμιση Γαβρόγλου οι καθηγητές που δεν απέδιδαν τις οφειλές τους επαναυπολογίζονται με το χαμηλότερο ποσοστό, αυτό του 7% επί των καθαρών αποδοχών. Έτσι σε κάποιες περιπτώσεις οι πανεπιστημιακοί γλιτώνουν μέχρι και 100.00 ευρώ.
Όπως καταγγέλλει η ΚΙΠΑΝ οι προηγούμενοι υπουργοί δεν είχαν ενδώσει στις πιέσεις των κακοπληρωτών, όπως έκανε ο Γαβρόγλου περνώντας στα «κρυφά ένα ακόμα ρουσφέτι».
- «Hello Kitty»: Οι δημιουργοί των «Moana 2» και «Ultraman: Rising» τη μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη
- Χρόνος: Γιατί οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές για να τα προλάβουμε όλα;
- Στρέφει το ΝΑΤΟ το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ και τι ρόλο μπορεί να παίξουν οι «ΑΣΠΙΔΕΣ»;
- Πώς αποκαλύπτουμε κρίσιμες πληροφορίες στο διαδίκτυο δίχως να το ξέρουμε
- Επαγγελματική εκπαίδευση ενός κατώτερου θεού: Κακοπληρωμένοι, εξουθενωμένοι και υποτιμημένοι οι καθηγητές
- Η αναπάντεχη εμφάνιση της Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ στις Κάννες







