Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Προσβολή» για την Τουρκία η άδεια Κουφοντίνα

«Προσβολή» για την Τουρκία η άδεια Κουφοντίνα

«Τέτοια ανοχή σε τρομοκράτη ο οποίος αφαίρεσε ζωές διπλωματών μας αποτελεί ασέβεια στην μνήμη τους και τις οικογένειές τους»

Τη νέα άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικάζει του τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών σημειώνει πως η Τουρκία καταδικάζει για ακόμη μία φορά την τέταρτη κατά σειρά άδεια που λαμβάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και υπογραμμίζει πως η χορήγηση αδείας σε καταδικασμένο τρομοκράτη αποτελεί «προσβολή στην μνήμη των θυμάτων του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Για ακόμη μία φορά καταδικάζουμε το γεγονός πως οι Ελληνικές αρχές ενέκριναν στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, άδεια από τις φυλακές για τέταρτη φορά.

»Τέτοια ανοχή σε τρομοκράτη ο οποίος αφαίρεσε ζωές διπλωματών μας αποτελεί ασέβεια στην μνήμη τους και τις οικογένειές τους.

»Η χρήση προνομιακών διατάξεων από αιμοσταγείς τρομοκράτες δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία».

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων ανέφερε και ότι ο Κουφοντίνας ήταν και ο δολοφόνος του Τούρκου δημοσιογράφου Cetin Gorgu, ο οποίος σκοτώθηκε το 1991, καθώς και του Omer Haluk Sipahioglu, σύμβουλου στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, ο οποίος πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του το 1994.

Ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπολουκσάσι, ο διοικητικός υπάλληλος της Πρεσβείας Νίλγκουν Κέτσι και ο οδηγός Άντιλ Γιλντρίμι τραυματίστηκαν επίσης σε ξεχωριστές επιθέσεις που διεξήχθησαν από την ίδια ομάδα, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024