Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το

Το «hot hatch» μέλλον της Skoda

Ένα πρωτότυπο hot hatch θα συνοδεύσει την πρεμιέρα του Kodiaq RS στην έκθεση του Παρισιού, σηματοδοτώντας την πρόθεση της Skoda να οδηγήσει σε μια πιο αιχμηρή σχεδιαστικά κατεύθυνση, τις μελλοντικές RS εκδόσεις μοντέλων της αλλά κυρίως αυτή του νέου "προορισμού" του Rapid και της μελλοντικής RS έκδοσής του.

H τσεχική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει την παρουσία της έκδοσης παραγωγής του Kodiaq RS στην προσεχή έκθεση του Παρισιού, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, το «floor» της γαλλικής έκθεσης θα υποδεχτεί ένα ακόμα εκπρόσωπο των υψηλών επιδόσεων σχεδίων της Skoda υπό την μορφή ενός πρωτοτύπου.

Το Vision RS, όπως ονομάζεται, αποτελεί μια πρώτη αποτύπωση ενός hot hatch το οποίο, συν των χρόνω, θα πάρει την μορφή ενός αντίστοιχου μοντέλου που θα εμπλουτίσει την γκάμα της Skoda, αλλά και επιθυμεί να καταδείξει την πιο αιχμηρή σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι RS εκδόσεις των Τσέχων στο μέλλον.

Αν και στον παρόντα χρόνο, οι Τσέχοι αποφεύγουν να διευκρινίσουν περί τίνος πρόκειται αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν λίγους μήνες, στέλεχος της Skoda είχε αποκαλύψει ότι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Rapid, θα είναι ευθέως ανταγωνιστικό του VW Golf.

Κάπως έτσι, το Vision RS θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η πρώτη απεικόνιση της νέας κατεύθυνσης του Rapid και παράλληλα ως η επιβεβαίωση ότι από αυτό θα προκύψει μια υψηλών επιδόσεων RS έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τα πρώτα γνωστά στοιχεία, πλην των πρώτων σκίτσων, η τσεχική φίρμα δημοσιοποιεί και τις διαστάσεις του πρωτότυπου μοντέλου οι οποίες συνοψίζονται σε 4,356 μέτρα μήκος, 1,81 μ. πλάτος και 1,431 μ. ύψος ενώ την εικόνα συμπληρώνει το μεταξόνιο μήκους 2,65 μέτρων. Επίσης, πλην της προφανώς σπορ σιλουέτας ενός πεντάθυρου hatchback, το Vision RS, δείχνει να διαθέτει πλεόνασμα ανθρακονημάτων.

Όπως και να έχει, το γεγονός είναι ότι τα συγκεκριμένα σκίτσα δίνουν μια πρώτη γεύση από την τρίτη έκδοση RS που θα συμπληρώσει το portfolio επιδόσεων της Skoda, μετά την Octavia και το επικείμενο Kodiaq RS.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχουν ήδη ανακοινώσει οι Τσέχοι στα σχέδια τους βρίσκεται και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση RS για την οποία ωστόσο σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο από την αντίστοιχη έκδοση του νέου «Rapid».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024