Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον ΠΟΕ κατέφυγαν οι ΗΠΑ κατά των ρωσικών δασμών

Στον ΠΟΕ κατέφυγαν οι ΗΠΑ κατά των ρωσικών δασμών

Από μεριάς της η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι η Μόσχα με την επιβολή πρόσθετων δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, παραβίασε του κανόνες του ΠΟΕ, επειδή οι δασμοί αφορούν μόνο τις εισαγωγές αμερικανικών ειδών και όχι εισαγόμενων ειδών και άλλων χωρών

Στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου προσέφυγαν οι ΗΠΑ στον απόηχο των πρόσθετων ρωσικών δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, που ήρθαν με αφορμή την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα και από την Ρωσία.

Από μεριάς της η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι η Μόσχα με την επιβολή πρόσθετων δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, παραβίασε του κανόνες του ΠΟΕ, επειδή οι δασμοί αφορούν μόνο τις εισαγωγές αμερικανικών ειδών και όχι εισαγόμενων ειδών και άλλων χωρών και επειδή είναι υψηλότεροι από τους επιτρεπόμενους με βάση του κανονισμούς που οφείλουν να εφαρμόζουν τα μέλη του ΠΟΕ.

Η Ρωσία έχει μπροστά της ακόμα περίπου δύο μήνες για να βρει λύση στο διπλωματικό αυτό ζήτημα ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά από το διάστημα αυτό θα ζητήσουν από τον ΠΟΕ την σύσταση ειδικής ομάδας για να αποφανθεί επί του θέματος.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομίας, απαντώντας στην προσφυγή αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ερμηνεύουν σωστά την φύση των δασμών που επέβαλε η Ρωσία σε μια σειρά αμερικανικών προϊόντων, καθώς η Ρωσία ενεργεί στο πλαίσιο των κανόνων του ΠΟΕ.

«Ενεργούμε στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΠΟΕ, για τα «ειδικά μέτρα προστασίας», η οποία παρέχει την δυνατότητα αντιστάθμισης της ζημίας που έχουν προκαλέσει τα «ειδικά μετρά προστασίας» που έχει λάβει η άλλη πλευρά (στην δεδομένη περίπτωση οι ΗΠΑ)» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Οικονομίας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024