Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Θα επαναφέρουμε το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μητσοτάκης: Θα επαναφέρουμε το κατώτατο όριο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα απειλούνται από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ

Τα συγχαρητήριά του στους επιτυχόντες στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθυνόμενος τόσο στους επιτυχόντες όσο και σε όσους «απέτυχαν» σημείωσε ότι «η ζωή είναι γεμάτη από “εξετάσεις”. Δηλαδή ευκαιρίες που σου προσφέρονται να τις αξιοποιήσεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με πολύ χαμηλή βαθμολογία, η οποία τονίζει πως «υπονομεύει την έννοια της ανώτατης εκπαίδευσης».

«Από το 2005, ως νέος Βουλευτής, είχα υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν κινδυνεύουν από την αξιολόγηση, από την θέσπιση κανόνων και κριτηρίων. Απειλούνται όμως από μια ισοπεδωτική λογική που εν τέλει τα απαξιώνει», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές του κ. Γαβρόγλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση δείχνουν ότι o υπουργός αντί να επιλύσει τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης τα μεταφέρει από τα ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια.

Έτσι, υποψήφιος με βαθμολογία στο 3 θα εισαχθεί φέτος σε ΤΕΙ, αλλά θα πάρει πτυχίο από πανεπιστήμιο.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024