Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ατυχής... συγκυρία για τον Σταθάκη το μπλακάουτ στην Ύδρα

Ατυχής… συγκυρία για τον Σταθάκη το μπλακάουτ στην Ύδρα

Δεν βλέπουν αλλεπάλληλα μπλακάουτ, ούτε και αύξηση των βλαβών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ

Δεν βλέπουν αλλεπάλληλα μπλακάουτ, ούτε και αύξηση των βλαβών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτό ισχυρίστηκαν χθες στη Βουλή, λίγες ώρες μετά το σχεδόν διήμερο μπλακάουτ της Υδρας, τη γενικευμένη διακοπή ρεύματος της μισής Αττικής, αλλά και τα απανωτά σβησίματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τόσο χθες στη Σκόπελο και στη Λέσβο όσο και το προηγούμενο διάστημα σχεδόν καθημερινά σε Τήνο, Ρόδο και Μύκονο.

«Παρουσιάστε μου μια στατιστική που να δείχνει αύξηση των βλαβών» είπε χθες χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με αντικείμενο τον μεγάλο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για την τριετή ανάθεση έργων κατασκευής δικτύου στην Ελλάδα, εξαπέλυσαν επίθεση κατά της κυβέρνησης και της διοίκησης του Διαχειριστή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε ότι «παρουσιάζεται μια εικόνα κατάρρευσης του δικτύου και επιστροφής στον Μεσαίωνα… Καλώ τους θιασώτες να μας παρουσιάσουν μια στατιστική που να δείχνει επιτάχυνση των βλαβών».

Βέβαια, τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του Διαχειριστή απέφυγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών για τα στοιχεία της μείωσης των επενδύσεων στη διανομή και της αύξησης του ρυθμού εξυπηρέτησης των πελατών στις νέες συνδέσεις και φυσικά ούτε λόγο δεν έκαναν για την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

«Δεν έχουμε πιο πολλές βλάβες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε με τη σειρά του και ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατζηαργυρίου, αποδίδοντας το 35ωρο μπλακάουτ της Υδρας σε «ατυχή συγκυρία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Μισδανίτης, ο οποίος ζήτησε μεν «συγγνώμη για την ταλαιπωρία», παραδέχτηκε επίσης τις «καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την ενοικίαση και τοποθέτηση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών», αλλά δεν είδε κύμα φυγής τουριστών από την Υδρα: «Ημουν στο νησί και δεν έχω την εικόνα του πανικού και του χάους. Ούτε υπήρξε κύμα φυγής τουριστών. Εχω την εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Υδρα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ είπε πως «κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήταν επαρκές». Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπήρχαν ταυτόχρονα δύο βλάβες, η μία στο υποθαλάσσιο καλώδιο και η δεύτερη στο χερσαίο τμήμα: «Αυτές οι δύο βλάβες μάς έδιναν λάθος σήμα ως προς τον εντοπισμό τους και τον χειρισμό, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε με τον αποκλεισμό σεναρίων. Ο εντοπισμός ήταν εφικτός το βράδυ της Κυριακής, αλλά δεν ρισκάραμε για λόγους ασφαλείας να τις αντιμετωπίσουμε. Ο χειρισμός έγινε το πρωί της Δευτέρας» πρόσθεσε.

Δυσκολίες

Ο Αθανάσιος Μισδανίτης σημείωσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ αντιμετώπισε και δυσκολίες ως προς την εύρεση και μίσθωση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών: «Ο Διαχειριστής δεν έχει στην κατοχή του γεννήτριες. Εκεί υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις. Επίσης ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει την άδεια, δεν του επιτρέπεται να λειτουργεί τις γεννήτριες. Η αρμοδιότητα είναι στις εταιρείες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. Προβήκαμε από μόνοι μας στην ενέργεια να νοικιάσουμε γεννήτριες. Υπήρξαν καθυστερήσεις στο να μεταφερθούν στην Υδρα».

Ο Γιώργος Σταθάκης απέφυγε να μιλήσει για τη μείωση των επενδύσεων που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» στα έργα διανομής και υπεραμύνθηκε εκείνων του ΑΔΜΗΕ στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Οπως σημείωσε, η εταιρεία το 2020 θα είναι διπλάσια σε μέγεθος ως προς τις επενδύσεις και έφερε ως παραδείγματα την ολοκλήρωση των δύο πρώτων φάσεων της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα και τα δρομολογούμενα έργα της Κρήτης.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024