Ξεκινά το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου
Με κεντρικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση ξεκινά το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.
Εκατοντάδες σελίδες βιβλίων και περισότερες από 180 εκδηλώσεις συγκεντρώνει ο μακρόχρονος θεσμός του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) δίνοντας εφέτος την ευκαιρία στους επισκέπτες να μυηθούν και να απολαύσουν την περιπετειώδη διαδρομή της ποίησης από το στίχο στη σελίδα κι από εκεί στο πεντάγραμμο. Το πρόγραμμά του αναπτύσσει δέκα βραδιές αφιερωμένες στους μεγάλους δημιουργούς -ποιητές και συνθέτες- με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις ανθρώπων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του αφιερώματος επιμελείται ο σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος, με επιλεγμένες προβολές εκπομπών από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Η περιπέτεια ενός ποιήματος» (1989-1991) και κομβικά πρόσωπα του αφιερώματος τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Θάνο Μικρούτσικο, και πλησιάζοντας στις μέρες μας με τον Μάριο Στρόφαλη, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γιώργο Ανδρέου κ.ά. Βραδιές αφιερωμένες στον Νίκο Καββαδία, τον Μανόλη και τη Λούλα Αναγνωστάκη, την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, τη Γιοβάννα κ.ά. Στο αφιέρωμα συμμετέχει, επίσης, το Θέατρο Τέχνης με Λόρκα και το ΚΘΒΕ.
Τα επίσημα εγκαίνια του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
- Τα social media κατέστρεψαν τον κινηματογράφο; Οι ταινίες δύο ωρών κουράζουν τη νέα γενιά
- Το τρίπτυχο της στεγαστικής κρίσης: Αγορά, ενοικίαση και κατασκευή ακινήτων στα ύψη
- Η νέα αρχιτεκτονική της απασχόλησης: Από τους αυτόνομους αλγόριθμους στην αναγέννηση των soft skills
- «Δεν τα χρειάζομαι αν με κάνουν να νιώθω άσχημα»: Για τον Weird Al τα χρήματα δεν έχουν καμία σημασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις












![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442