Παίκτης της Μπενφίκα είναι ο Γκάμπριελ, καθώς ο πορτογαλικός σύλλογος ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ (27/8) την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού από την ισπανική Λεγανές. Ο 25χρονος άσος, ο οποίος διαθέτει και πορτογαλικό διαβατήριο, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «αετούς». Το κόστος της μεταγραφής του Γκάμπριελ Άπελτ Πίρες, όπως είναι το πλήρες όνομα του παίκτη, δεν δημοσιοποιήθηκε, ωστόσο η καθημερινή πορτογαλική αθλητική εφημερίδα “A Bola” αναφέρει ότι αυτό έφτασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Γκάμπριελ εντάχθηκε στην διάρκεια της σεζόν 2011-12 στα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ στην πρώτη ομάδα. Η «γηραιά κυρία» τον παραχώρησε δανεικό σε αρκετές ομάδες, η τελευταία εκ των οποίων ήταν η Λεγανές τη σεζόν 2015-16. Με τις εμφανίσεις του εκείνη τη χρονιά ικανοποίησε τους ανθρώπους της ισπανικής ομάδας, η οποία τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016.
Μέσα σε τρία λεπτά, και μάλιστα στο φινάλε (86′-89′), η Ίντερ έκανε το 1-2, 3-2, νίκησε την Κόμο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας
Η Μπράιτον ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τσέλσι, τη συνέτριψε με σκορ 3-0 και πλέον κάνει όνειρα Ευρώπης, βάζοντας τους «μπλε» σε σοβαρό κίνδυνο να μην τα καταφέρουν.
Στις 22 Απριλίου του 2024, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Youth League στην Ελβετία. Μια επιτυχία μυθικών διαστάσεων για την ομάδα του Πειραιά