Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ώρα ανασχηματισμού: Γράφει και σβήνει ονόματα ο Τσίπρας - Οι «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής

Ώρα ανασχηματισμού: Γράφει και σβήνει ονόματα ο Τσίπρας – Οι «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής

Νέα ονόματα έρχονται στο προσκήνιο για το «λίφτινγκ» στο κυβερνητικό σχήμα λίγες ώρες πριν τον ανασχηματισμό

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι το «λίφτινγκ» στο κυβερνητικό σχήμα, που γίνεται  στη «σκιά» της επιλογής Σκουρλέτη για τη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού μετά από δυστοκίες και γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος, προχώρησε στην επιλογή Σκουρλέτη για την Κουμουνδούρου καλείται πλέον να τοποθετήσει τα τελευταία κομμάτια του παζλ στο νέο υπουργικό συμβούλιο και να ξεπεράσει τις «γκρίνιες» και τα συντροφικά… μαχαιρώματα που προηγούνται – ως είθισται – πριν από τις αλλαγές στην κυβέρνηση .

Οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι στο κομβικό – για τον ρόλο του στις επικείμενες εκλογές – υπουργείο Εσωτερικών θα τοποθετηθεί ένας εκ των Νίκου Παππά ή Χρήστου Σπίρτζη, με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Τις τελευταίες ώρες ακούστηκε και το όνομα της Όλγας Γεροβασιλή για το εν λόγω υπουργείο. Τίποτα πάντως δεν θεωρείται βέβαιο για το ποιος θα ηγηθεί στο εν λόγω υπουργείο και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει  το ενδεχόμενο να επιλεγεί άλλο πρόσωπο – έκπληξη και να ακολουθήσουν οι λεγόμενες «καραμπόλες».

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να υπάρχει «φρεσκάρισμα» και με στελέχη από τη νέα γενιά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ίσως να υπάρξει και είσοδος εξωκοινοβουλευτικών σε σημαντικά υπουργεία. Στους αμετακίνητους  είναι οι Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Κοτζιάς και Καμμένος, ενώ την πόρτα της εξόδου βλέπουν – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Λύδια Κονιόρδου.

«Γρίφος» αποτελεί το τι θα γίνει με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τον οποίο έχουν ακουστεί αντιφατικά σενάρια, για αναβάθμιση ή αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Οι προσπάθειες να εισέλθουν πρόσωπα από την Κεντροαριστερά στην κυβέρνηση συνεχίζονται . Μεταξύ αυτών, παραμένει στο τραπέζι το όνομα της Μαριλίζας Ξενογιαννακούλου ενώ φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο υπουργοποίησης στελεχών όπως του Γιάννη Ραγκούση. Προκειμένου όμως να υπάρχει και το στοιχείο της έκπληξης από την πλευρά του πρωθυπουργού, μπορεί την τελευταία στιγμή να υπάρξει νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση σε σημαντικό υπουργείο που δεν είχε ακουστεί το τελευταίο διάστημα.

Οι προειδοποιητικές «βολές» Φίλη και η είσοδος στην κυβέρνηση

Οι προειδοποιητικές «βολές» του Νίκου Φίλη μέσα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποδεικνύουν ότι μόνο «νηνεμία» δεν επικρατεί στο κόμμα αλλά και στην ομάδα των 53+.  Μπορεί ο πρώην υπουργός Παιδείας να βρίσκεται – σύμφωνα με πληροφορίες – με το ένα πόδι μέσα στην κυβέρνηση, ωστόσο χθες, επέλεξε να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. «Από το μνημόνιο μας ακολουθούν δεσμεύσεις, αλλά πρέπει να πάμε σταδιακά σε ρήξεις». Ο κ. Φίλης μιλώντας για την λειτουργία του κόμματος, ζήτησε  «να του αποδώσουμε τα δικαιώματα που έχουν απαλλοτριωθεί από την έναρξη της μνημονιακής κατάστασης».

Εκτός από το Νίκο Φίλη, στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα βρεθεί – πιθανότατα και ο Νίκος Ξυδάκης – καθώς και στελέχη της νέας γενιάς, όπως η Ράνια Σβίγκου και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024