Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογή γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά... ανασχηματισμός

Εκλογή γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά… ανασχηματισμός

Το παρασκήνιο για το νέο γραμματέα του κόμματος είναι πλούσιο ενώ τα συντροφικά «μαχαιρώματα» καλά κρατούν ενόψει και του ανασχηματισμού

Στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εισηγηθεί εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ παρουσιάζοντας την πρότασή του.

Το παρασκήνιο για το νέο γραμματέα του κόμματος είναι πλούσιο ενώ τα συντροφικά «μαχαιρώματα» καλά κρατούν ενόψει και του ανασχηματισμού.

Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΕ θα έχει ως θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ  στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ άλλων αναμένεται να εισηγηθεί εκλογή νέου Γραμματέα της ΚΕ και να παρουσιάσει την πρότασή του. Έπειτα από την κομματική διαδικασία, προ των πυλών τίθεται και ο ανασχηματισμός ο οποίος – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Μετά το διχαστικό διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη για την έξοδο από τα μνημόνια, ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιάσει σήμερα κεντρικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου τα οποία επιπλέον θα δίνουν και το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις νέες συνθήκες.

Βασικός σταθμός για αυτό αποτελεί η ΔΕΘ καθώς το «πουγκί με τις παροχές» γεμίζει μέρα με τη μέρα. Όπως προαναγγέλλουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει ένα «συνολικό πολιτικό και οικονομικό σχέδιο για την πρώτη περίοδο της εξόδου από  τα μνημόνια». Αυτό περιλαμβάνει «μέτρα κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών κατηγοριών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, μέτρα στήριξης και προστασίας της μισθωτής εργασίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, πρωτοβουλίες για την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και θεσμικές τομές», κορυφαία εξ αυτών και η συνταγματική αναθεώρηση.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024