Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Υδρα» λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

«Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Υδρα» λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από τις 15:10 σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

Την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από τις 15:10 σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Τα συνεργεία του Διαχειριστή εντόπισαν και αποκατέστησαν βλάβη στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα μέσω του οποίου γίνεται τώρα η ηλεκτροδότηση.

Ωστόσο συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο ενώ παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη συνολικής ισχύος 3 ΜW, τα οποία σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ διασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει τέλος για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χαοτική η κατάσταση στο νησί

Η Ύδρα παρέμενε εδώ και σχεδόν δύο μέρες χωρίς νερό και ρεύμα, με την κατάσταση που επικρατούσε να είναι χαοτική, τους κατοίκους να είναι εξαγριωμένοι, τους καταστηματάρχες σε απόγνωση και τους τουρίστες να ψάχνουν τρόπο να φύγουν άρον-άρον από το νησί.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ξαφνικά το νησί βυθίστηκε στο σκοτάδι. Το νησί αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το νερό, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια.

Από την πλευρά του κράτους η μόνη βοήθεια ήταν μια υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, ενώ μετά από σχεδόν 20 ώρες η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος Ύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο εκνευρισμός των κατοίκων και των τουριστών ήταν έντονος, αφού μιλάμε για ένα από τα πιο τουριστικά ελληνικά νησιά και μάλιστα στο πικ της τουριστικής σεζόν.

Οι επαγγελματίες, δε, αντιμετώπισαν τα πιο σοβαρά προβλήματα αφού αφενός δεν μπορούσαν να δουλέψουν και αφετέρου χάλασαν όλα τα προϊόντα που διέθεταν.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024