Το ελληνικό στούντιο αρχιτεκτονικής  «Kapsimalis Architects» ανακαίνισε μια ακολουθία θολωτών δωματίων, που μοιάζουν με σπηλιά, σε αυτό το εξοχικό σπίτι στο νησί της Σαντορίνης.

 

Το σπίτι βρίσκεται στο χωριό Ημεροβίγλι, κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού, τα Φηρά. Η θέση του σε ένα νότιο προσανατολισμένο βράχο προσφέρει απίθανη θέα στο Αιγαίο και το υπόλοιπο νησί.

Η ιδέα, να κρατήσουν την υπάρχουσα παραδοσιακή αρχιτεκτονική και να δώσουν «ένταση» στους εσωτερικούς χώρους, στέφθηκε με επιτυχία. Ο μινιμαλισμός κυριαρχεί και το λευκό χρώμα βρίσκεται παντού.

 

Το στούντιο επεξεργάστηκε υπάρχοντα δωμάτια που εκτείνονται πίσω στην πλαγιά ενός λόφου με μια ακολουθία που καταλήγει σε ένα υπνοδωμάτιο με ένα παρακείμενο μπάνιο.

Η αρχική ιδιοκτησία αποτελούταν από πολλά ξεχωριστά τμήματα, όπως το κυρίως σπίτι, μια πρώην αποθήκη που βυθίστηκε λόγω του ηφαιστειακού εδάφους και κάποιους εξωτερικούς χώρους,  που περιλαμβάνουν έναν ξυλόφουρνο και τουαλέτες.

Γράψτε το σχόλιο σας