Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποβιβάστηκαν για λόγους υγείας 16 από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στο Diciotti

Αποβιβάστηκαν για λόγους υγείας 16 από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στο Diciotti

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για 11 γυναίκες και 5 άνδρες, οι δύο εκ των οποίων πάσχουν από φυματίωση

Οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν σήμερα σε 16 πρόσφυγες, από τους 150 που επιβαίνουν στο πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής να αποβιβαστούν στην Κατάνη της Σικελίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, από τους διασωθέντες, τρεις άνθρωποι πάσχουν από φυματίωση και δυο από πνευμονία. Παράλληλα, σε πολλούς επιβάτες πριν τέσσερις ημέρες είχε διαγνωστεί ψώρα.

Πολλοί γιατροί και επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας ανέβηκαν το πρωί στο πλοίο που διέσωσε τους πρόσφυγεςπριν από περίπου 10 ημέρες προκειμένου να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται, τη στιγμή που πολλοί από αυτούς βρίσκονται από χθες, Παρασκευή, σε απεργία πείνας.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στις δικαστικές αρχές της Σικελίας για την υπόθεση αυτήν.

Ο Λουίτιζ Πατρονάτζιο, ο εισαγγελέας του Αγκριτζέντο, στη Σικελία, ο οποίος έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση του Diciotto, πήρε κατάθεση από πολλούς υπαλλήλους του υπουργείου ώστε να καταλάβει ποιος έδωσε την εντολή απαγόρευσης της αποβίβασης των πρόσφυγες.

Τα αδικήματα που μπορεί να έχουν διαπραχθεί είναι «περιορισμός προσώπων», «παράνομη σύλληψη» ή και «κατάχρηση εξουσίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, που τηρεί σκληρή γραμμή στο προσφυγικό, έχει ήδη αντιδράσει στην έρευνα αυτή από την Παρασκευή, καλώντας τον εισαγγελικό λειτουργό να ρωτήσει απευθείας τον ίδιο.

«Θα έπρεπε να ρωτήσει εμένα και όχι να ζητά διευκρινίσεις από υπαλλήλους που εκτελούν τις εντολές που δίνει ο υπεύθυνος, δηλαδή εγώ» είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα.

Τέλος, όπως διαρρέει, θεωρείται αρκετά πιθανό το υπουργείο εσωτερικών της Ρώμης να επιτρέψει την αποβίβαση μέσα στις επόμενες εικοσιτέσσερις ώρες, αφού θα έχει προηγηθεί η καταγραφή των στοιχείων των μεταναστών, πάνω στο πλοίο της ακτοφυλακής.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024