Στις 13 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί η κηδεία του Κόφι Άναν, του πρώην γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στην πατρίδα του, την Γκάνα.

Ο Ανάν, ο οποίος ήταν μόνιμα εγκατεστημένος στην Ελβετία, θα ενταφιαστεί στο νέο στρατιωτικό κοιμητήριο της Άκρας, της πρωτεύουσας της Γκάνας καθώς θεωρήθηκε ότι αυτό είναι «το καταλληλότερο σημείο για να υποδεχτεί τη σωρό του», είπε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Νάνα Ακούφο-Άντο, μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη της οικογένειας του θανόντος.

«Ο Κόφι Ανάν ήταν ένας από τους λαμπρότερους άνδρες της γενιάς του. Για μένα ήταν σαν μεγάλος αδελφός. Μου έδωσε πολλές συμβουλές για το πώς να χειριστώ τα ευαίσθητα ζητήματα, υπήρξε μια σημαντική καμπή στη ζωή μου», είπε φανερά συγκινημένος ο Ακούφο-Άντο.

Η κηδεία του Άναν «θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι αναμένεται ότι θα παραστούν πολλοί αρχηγοί κρατών και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κόφι Άναν, πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 80 ετών. Είχε φύγει από τη χώρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αρχικά για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και κατόπιν για να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη. Εγκαταστάθηκε στην Ελβετία το 2006, αφού ολοκλήρωσε δύο θητείες ως γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο