Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα εικονικό dealing room για την κατάρτιση των φοιτητών χρηματοοικονομικών σπουδών

Ένα εικονικό dealing room για την κατάρτιση των φοιτητών χρηματοοικονομικών σπουδών

Μία καινοτομία του Deree – The American College of Greece

Πρόκειται σίγουρα για μια καινοτομία στην Ελλάδα, που πραγματικά τράβηξε την προσοχή μας. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος φέρνει την επανάσταση πρωτοπορώντας στην εκπαίδευση των φοιτητών των χρηματοοικονομικών κατευθύνσεων.

Πάντα πιστό στις αρχές της ολοκληρωμένης γνώσης και κατάρτισης, το Deree, δημιούργησε μια Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room) στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή. Οι σπουδαστές έχουν την πολύτιμη δυνατότητα να μπορούν να βιώνουν την εμπειρία της λειτουργίας μίας κανονικής τράπεζας πριν ακόμα αποφοιτήσουν! Το φιλόδοξο εγχείρημα, με τη χρηματοδότηση της USAID και τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, είναι πραγματικά μοναδικό.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσθήκη στην εργαλειοθήκη του Κολλεγίου, αφού η Αίθουσα «μιμείται» τη λειτουργία των τραπεζικών και χρηματιστηριακών dealing rooms. Οι φοιτητές μπαίνουν στον πραγματικό κόσμο της εργασίας και εφαρμόζουν τη θεωρητική τους γνώση σε συνθήκες κανονικής τραπεζικής πραγματικότητας. Από άποψη τεχνολογικού εξοπλισμού και μεγέθους (25 θέσεις εργασίας) είναι μοναδική στο είδος της σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή τής ΝΑ Ευρώπης. Φοιτητές από ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να συγκεντρωθούν στον χώρο και να πάρουν μια ρεαλιστική γεύση από τον μετέπειτα χώρο όπου καλούνται να σταδιοδρομήσουν.

Ο χώρος χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας και εργαστήριο ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετές συμμετοχές από λαμπρούς νέους από όλα τα Βαλκάνια. Στο STR οι φοιτητές εκπαιδεύονται στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών σε πραγματικές συνθήκες, αποκτώντας έτσι ένα μοναδικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων τους στην αγορά εργασίας. Μέσα στην Αίθουσα Προσομοίωσης παράγεται έρευνα και πρακτική γνώση. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι τελευταίας τεχνολογίας και χρησιμοποιούνται κορυφαίες εφαρμογές του χώρου, όπως Bloomberg, Thomson Reuters, EIKON Database (πρώην Datastream), NASDAQ morningstar, TRADEREX, Palisade, Rotman, STATA, SPSS, Matlab και Eviews, που βρίσκονται στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου.

Μέσα στην αίθουσα, οι φοιτητές παρακολουθούν την παγκόσμια αγορά, ερευνούν τις νέες μεθόδους, αναλύουν τις οικονομικές τάσεις. Ένα τεχνολογικό hub και ταυτόχρονα εκκολαπτήριο γνώσης, με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των υποψηφίων. Οι δράσεις είναι πολλές και οι φοιτητές αντιμετωπίζουν επιχειρηματικές κρίσεις, οικονομικά ερωτήματα και φέρονται ως ιδιωτικοί επενδυτές. Η χρήση της αίθουσας είναι πολύπλευρη και αφορά όχι μόνο τους φοιτητές με κατεύθυνση τα οικονομικά και χρηματοοικονομικά, αλλά και όσους σπουδάζουν μάρκετινγκ, γραφικές τέχνες και άλλα αντικείμενα. Αποτέλεσμα; Ένα πρόσθετο και δυσεύρετο εφόδιο στο βιογραφικό των μελλοντικών αποφοίτων οι οποίοι ξεκινούν από πλεονεκτική θέση το «ταξίδι» τους στην αγορά εργασίας.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024