Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW Z4 2019: Η επιστροφή

BMW Z4 2019: Η επιστροφή

Η BMW κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας πλήρους αποκάλυψης της νέας γενιάς της Ζ4 ξεκινώντας από την έκδοση Μ40i First Edition η οποία παρουσιάζεται στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας δίνοντας μια σαφή γεύση από το νέο roadster.

Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία teasers και κατασκοπικών λήψεων το δημοφιλές roadster των Βαυαρών δίνει επισήμως τα διαπιστευτήρια της νέας γενιάς του από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα τη δυτική, μιας και η νέα Ζ4 παρουσιάζεται στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας με την έκδοση Μ40i First Edition να επωμίζεται το βάρος των πρώτων συστάσεων.

Με την κωδική ονομασία G29 το νέο roadster αποτελεί καρπό συνεξέλιξης μεταξύ BMW και το Toyota, μια συνεργασία η οποία «γέννησε» επίσης και την νέα Supra η που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της επισήμως σε σύντομο χρονικό διάστημα και που σε αντίθεση με την βαυαρική πρόταση θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη ως coupe.

H Ζ4 αντιθέτως, τόσο με την Supra όσο και με την προηγούμενη γενιά της εφοδιάζεται με υφασμάτινη αναδιπλούμενη ηλεκτρική οροφή η οποία χρειάζεται μόλις 10 δευτερόλεπτα για να ανοίξει, και λόγω της απλότητας σε σχέση με την μεταλλική οροφή του παρελθόντος του roadster, συμβάλλει και στην μείωση του βάρους το οποίο έχει περιοριστεί συνολικά κατά 50 κιλά.

Παράλληλα, όπως φροντίζει να διευκρινίσει η BMW η κατανομή βάρους υπακούει στην ιδανική αναλογία του 50/50 μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα.

Σε ό,τι αφορά την Ζ4 Μ40i First Edition που ξεκίνησε τον χορό αποκάλυψης και των υπόλοιπων εκδόσεων στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το roadster από την άνοιξη του 2019, εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο σε ευθεία διάταξη turbo κινητήρα με χωρητικότητα 3,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 340 ίππους και σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, εξασφαλίζει στην κορυφαία έκδοση του roadster τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Αν και επί του παρόντος η BMW δεν δημοσιοποιεί τις τεχνικές προδιαγραφές και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της γκάμας της Ζ4 καθώς αυτά πρόκειται να ανακοινωθούν όπως θα έχουν διαμορφωθεί για την ευρωπαϊκή αγορά, στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες τις επιλογές θα συμπληρώσει ένας δίλιτρος turbo σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος ενώ σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ακολουθήσει και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Στο εσωτερικό, οι διαφορές με την προηγούμενη γενιά της είναι κάτι παραπάνω από αισθητές καθώς η νέα Ζ4 ενσωματώνει την τελευταία λέξη τεχνολογιών της BMW, διαθέτοντας head-up display, ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια ευμεγέθη οθόνη αφής που φιλοξενεί τις λειτουργίες του infotainment στο κέντρο του ταμπλό και μια ακόμα μικρότερη ψηφιακή χαμηλότερα με τις ενδείξεις για τον κλιματισμό.

Χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα βρίσκονται οι συνήθεις διακόπτες για την επιλογή προγραμμάτων οδήγησης και ο περιστροφικός επιλογές για το χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα σπορ καθίσματα με το παράξενο μοτίβο των ραφών στα προσκέφαλα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξοπλιστικό παλμαρέ της Z4 εντάσσεται και ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024