Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι με δύο νεκρούς - Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη [Εικόνες]

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι με δύο νεκρούς – Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη [Εικόνες]

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα τα θύματα ήταν η μητέρα και η αδερφή του - Δεν έχει ζητηθεί ακόμα η βοήθεια της αντιτρομοκρατικής

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο του Παρισιού Τραπ. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα τα θύματα ήταν η μητέρα και η αδερφή του. Οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση, αφού ο δράστης κατά τη διάρκεια της, φώναζε «Allahu akbar» (σ.σ ο Αλλάχ είναι μεγάλος). Δεν έχει ζητηθεί ακόμα η βοήθεια της αντιτρομοκρατικής. Ο επιτιθέμενος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο δράστης έχει εξουδετερωθεί, επιβεβαίωσε και ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεραρ Κολόμπ, μέσω Twiter.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το BFM TV ο δράστης, κατά τη διάρκεια της επίθεση, φώναζε «Allahu akbar» (σ.σ ο Αλλάχ είναι μεγάλος), κραυγή που έχει συνδυαστεί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των μουσουλμάνων.

Λίγο αργότερα, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε με δήλωσή της την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να την τεκμηριώνει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές αυτή η είδηση πρέπει να αντιμετωπιστεί -προς το παρόν- με επιφυλακτικότητα, αφού οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο να πρόκειται περί οικογενειακής διαφοράς, αφού στις πληροφορίες που μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη, αναφέρεται οι δύο νεκρές γυναίκες ήταν η μητέρα και η αδερφή του δράστη. Ενώ ακόμα δεν έχει ζητηθεί η συμβολή της αντιτρομοκρατικής στην έρευνα.

Σύμφωνα και πάλι με το BFM TV, αλλά και την Parisien, ο δράστης είναι περίπου 36 ετών και είναι γνωστός στις γαλλικές Αρχές για περιστατικά τρομοκρατίας το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με άλλη πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο επιτιθέμενος αφού σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια σε διαφορετικό σημείο τη αδερφή του, οχυρώθηκε σε περίπτερο και φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος, μην μπείτε μέσα θα σας καθαρίσω όλους» προκαλώντας την παρέμβαση των επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων που τον «εξουδετέρωσαν», όταν περίπου στις 10:20 τοπική ώρα (11:20 ώρα Ελλάδος) βγήκε έξω.

Η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την αστυνομία και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια που «όπλισαν» τον δράστη.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024