Πλήρης εξελίξεων στο χώρο της παιδείας η ερχόμενη εβδομάδα. Ανακοινώνονται τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Εν αναμονή και του νέου εξεταστικού συστήματος που μελετάει ο υπουργός Παιδείας, το οποίο όμως δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οπότε η ακριβής ημερομηνία της παρουσίασης του δεν μπορεί ακόμη να προβλεφθεί.

Κατα τα άλλα και όπως έχει ήδη επισημανθεί:

-Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (νομικές, ψυχολογίες), αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα και μικρή άνοδος στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου. Ωστόσο δεν αναμένεται οι βάσεις να ανέβουν περισσότερο από 100 μόρια.

-Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών (πολυτεχνεία, φυσικομαθηματικές), αναμένεται γενική πτώση βάσεων. Στις Σχολές υψηλής ζήτησης όπως τα Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές, Γεωπονικές και Σχολές Πληροφορικής αναμένεται μικρότερη πτώση έως και 300 μόρια, με μεγαλύτερη πτώση στις μεσαίες και στις Σχολές χαμηλής ζήτησης.

– Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας (Ιατρικές Σχολές) αναμένεται επίσης πτώση βάσεων. Μάλιστα εκτιμάται ότι φέτος στην Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό η βάση εισαγωγής να είναι λίγο κάτω από τα 19000 μόρια.

– Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής αναμένεται σταθερότητα βάσεων και μικρή άνοδος σε κάποιες Σχολές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο