Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το

Το «Internet of Things» στον κόσμο των vans της Mercedes-Benz

Με επίκεντρο το νέο Sprinter αλλά και μια παραλλαγή του ευφυούς συστήματος infotainment MBUX, προσαρμοσμένου σε πιο… εκδρομικές χρήσεις, η Mercedes-Benz παρουσιάζει από την έκθεση vans του Dusseldorf, τις προοπτικές χρήσης των νέων έξυπνων τεχνολογιών στον κόσμο των vans.

Με αφορμή την έκθεση Caravan Salon η οποία διοργανώνεται στο Dusseldorf, η Mercedes-Benz αποκάλυψε μια σειρά από πρωτότυπα vans τα οποία δίνουν μια πρώτη γεύση από τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα αποτελέσουν στο μέλλον μέρος του εξοπλισμού τους.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η γερμανική φίρμα παρουσίασε μια πρωτότυπη εκδοχή του βασισμένου στην V-Class, Marco Polo το οποίο επωφελείται από μια σειρά νέων συστημάτων τα οποία άπτονται της έννοιας του «Internet των πραγμάτων» και προσφέρουν μια εμπειρία διασύνδεσης που θυμίζουν περισσότερο ένα «έξυπνο» σπίτι παρά αυτοκίνητο.

Αναλυτικότερα το Marco Polo Concept εφοδιάζεται με ένα νέο interface το οποίο η γερμανική φίρμα ονομάζεται Mercedes-Benz Advance Control.

To MBAC το οποίο αποτελεί μια παραλλαγή του ευφυούς infotainment που είδαμε στην νέα A-Class, και το οποίο υποστηρίζοντας λειτουργία φωνητικών εντολών, επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να παραμετροποιήσει μεταξύ άλλων, τις ρυθμίσεις της αερανάρτησης, των φωτιστικών σωμάτων και της pop-up οροφής -η οποία παρεμπιπτόντως εφοδιάζεται με φωτοβολταϊκά στοιχεία τα οποία μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών ιδίως σε στάση- ή ακόμα και τον εξοπλισμό του εσωτερικού όπως λ.χ. το ψυγείο, δίνοντας απλώς φωνητικές εντολές ή και μέσω του smarpthone του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα, αναμένεται σε μια πιο «προσγειωμένη» εκδοχή να κάνει την εμφάνισή του ως μέρος του εξοπλισμού της νέας γενιάς του Sprinter η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τις αρχές του 2019.

Στο πλαίσιο άφιξης του νέου Sprinter, το περίπτερο της Mercedes-Benz φιλοξενείται μια πρωτότυπη εκδρομική εκδοχή του επαγγελματικού μοντέλου το οποίο ονομάζεται Sprinter Connected Home και το οποίο επωφελούμενο από το ίδιο ευφυές λειτουργικό σύστημα, ΜΒAC προσφέρει μια πρόγευση τόσο σε επίπεδο των δυνατοτήτων διασύνδεσης και ελέγχου των λειτουργιών του όσο και επιδεικνύει τον premium χαρακτήρα και τις δυνατότητες εξατομίκευσης των camper van εκδόσεων που θα προσφέρει το Sprinter.

Το τρίτο πρωτότυπο που παρουσιάζει η Mercedes-Benz στο Dusseldorf, αποτελεί και πάλι μια εκδρομική παραλλαγή του Sprinter η οποία πλην των χαρακτηριστικών που φιλοδοξούν να κάνουν την παραμονή και τη διαμονή στο εσωτερικό του, αντάξια των premium χαρακτηριστικών της γερμανικής φίρμας, εφοδιάζεται με σύστημα κυψελών καυσίμου το οποίο αποτελεί μέρος ενός plug-in υβριδικού συνόλου στα πρότυπα της GLC F-Cell που είχε παρουσιάσει η Mercedes-Benz πέρυσι στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το Concept Sprinter F-Cell όπως ονομάζεται, εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 ίππων και 250 Nm ροπής ο οποίος τροφοδοτείται από τέσσερις δεξαμένες υδρογόνου. Παράλληλα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία μπορεί να προσφέρει έως και 30 χλμ. αυτονομίας λειτουργεί ως επικουρικό σύστημα τροφοδοσίας και μπορεί να επαναφορτιστεί στην πρίζα. Η συνδυαστική αυτονομία του πρωτότυπου διαμορφώνεται σε 530 χλμ.

Το παρών στο περίπτερο της Mercedes-Benz στο Caravan Salon, δύο ακόμα camper εκδόσεις παραγωγής του Sprinter -οι πρώτες που έχουν ως αφετηρία τη νέα γενιά του- οι οποίες έχουν κατασκευαστεί από την Hymer και την La Strada.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024