Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Arkana: Στην κομψότερη πλευρά των SUV

Renault Arkana: Στην κομψότερη πλευρά των SUV

Η Renault επισημοποιεί την είσοδο της στην κατηγορία των coupe SUV με ένα νέο παγκόσμιο μοντέλο, ονόματι Arkana εκ του λατινογενούς Arkanum το οποίο σημαίνει μυστικό, και το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα από τη Ρωσία από όπου και θα ξεκινήσει την παγκόσμια εμπορική του πορεία.

Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα λίγα ακόμα στοιχεία για τη νέα SUV προσθήκη της γκάμας της η οποία, όπως ανακοίνωσε, θα ονομαστεί Arkana και θα «ανήκει» στο κομψό είδος των coupe SUV.

Το Arkana θα έχει ως αφετηρία το Captur έχοντας ως βάση την ίδια αρχιτεκτονική και πολλά κοινά μηχανικά μέρη και αναμένεται να διατεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις της Renault.

Η αρχή ωστόσο αναμένεται να γίνει από την Ρωσία, όπου το Arkana θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του, στην έκθεση της Μόσχας στις 29 Αυγούστου, αρχικά με την μορφή concept car.

Αν και επί του παρόντος δεν έχει προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα άφιξης του στις υπόλοιπες γωνιές του πλανήτη, σε ό,τι αφορά τα καθ’ ήμας, το επικρατέστερο σενάριο είναι να κάνει την εμφάνισή του και πάλι ως concept, πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης με την προοπτική να αποτελέσει μέρος -και- της ευρωπαϊκής γκάμας της Renault από το τα τέλη του 2019.

Ανεξαρτήτως χρονοδιαγράμματος, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το Arkana θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το μοντέλο στο οποίο βασίζεται ενώ αναμένεται να ενσωματώσει στο τεχνολογικό και εξοπλιστικό παλμαρέ του όλες τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στο οπλοστάσιο της γαλλικής φίρμας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024