Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περίφημα εξελίσσεται η ένταξη προσφύγων στη Γερμανία

Περίφημα εξελίσσεται η ένταξη προσφύγων στη Γερμανία

Η πρόοδος αυτή λειτουργεί ικανοποιητικά ως προς τη γερμανίδα καγκελάριο δεδομένου της απόφασής της να ανοίξει τις πόρτες της χώρας σε πρόσφυγες

Θετικά εξελίσσεται η ένταξη προσφύγων στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Απασχόλησης της χώρας, κάθως όλο και περισσότεροι πρόσφυγες βρίσκουν δουλειά.

Η πρόοδος αυτή λειτουργεί ικανοποιητικά ως προς τη γερμανίδα καγκελάριο και τους υποστηρικτές της, δεδομένου της απόφασής της να ανοίξει τις πόρτες της χώρας της σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, ανοίγοντας νέο διάλογο για την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού.

Οι αριθμοί δείχνουν επίσης ότι γερμανικές εταιρίες έχουν καταφέρει να προσελκύσουν περισσότερους εκπαιδευόμενους σε σχήματα επί τόπου εκμάθησης χάρη στην αύξηση των αιτήσεων που προέρχονται από αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν και την Συρία.

Το ακροδεξιό AfD, που επικρίνει συνεχώς την καγκελάριο για τις αποφάσεις της σχετικά με το προσφυγικό, υποστήριζαν πως το προσφυγικό ρεύμα θα αποτελούσε βάρος για την οικονομία και το κράτος προνοίας της Γερμανίας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Οργανισμού Απασχόλησης της Γερμανίας Ντέτλεφ Σίλε δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι δεν υπάρχει λόγος υπερβολικής απαισιοδοξίας για την ικανότητα της χώρας να διαχειρισθεί τον αριθμό ρεκόρ των εισελθέντων.

«Ολα πηγαίνουν πολύ καλά», είπε, προσθέτοντας ότι οι αριθμοί είναι ελαφρώς καλύτεροι από το αναμενόμενο. «Είναι θετικοί αριθμοί, δεδομένου ότι οι άνθρωποι ήλθαν εδώ για ανθρωπιστικούς λόγους και όχι για να βρουν δουλειά», πρόσθεσε ο Σίλε.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των απασχολούμενων προσφύγων και μεταναστών από τις οκτώ χώρες με τους μεγαλύτερους αριθμούς αιτούντων άσυλο αυξήθηκε από τις 100.000 σε πάνω από 306.574 τον Μάιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης της Γερμανίας.

Ωστόσο, ένας στους τέσσερεις δεν έχει εξασφαλίσει σύμβαση εργασίας. Περίπου 500.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις οκτώ χώρες με τους μεγαλύτερους αριθμούς αιτούντων άσυλο καταγράφηκαν τον Ιούλιο ως αιτούντες εργασία. Σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι που ολοκληρώνουν εκπαίδευση ένταξης και εκμάθησης γλώσσας.

Από αυτούς, οι 197.000 έχουν καταγραφεί ως άνεργοι Ελλείψεις ειδικευμένου εργατικού δυναμικού ή νέων ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να ενταχθούν σε σχήματα επί τόπου εκπαίδευσης για διάστημα 3-3,5 ετών αποτελούν πηγή προβλημάτων για τους εργοδότες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Τα κενά στις θέσεις εκπαίδευσης έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό τους της τελευταίας 20ετίας, με το ένα τρίτο των εταιρειών να μην είναι σε θέση να καλύψει όλες τις διαθέσιμες θέσεις εκμάθησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νέων αφίξεων στην Γερμανία υποχώρησε δραστικά φέτος, εν μέρει εξαιτίας των αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων στην Ευρώπη και της αυστηροποίησης του πλαισίου παροχής ασύλου στην Γερμανία και σε άλλες χώρες.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024