Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες απειλές από Σαλβίνι: Θα στείλω πίσω τους πρόσφυγες στη Λιβύη

Νέες απειλές από Σαλβίνι: Θα στείλω πίσω τους πρόσφυγες στη Λιβύη

«Η Ιταλία έχει ήδη εκπληρώσει το καθήκον της και όταν είναι αρκετά, είναι αρκετά»

Νέες απειλές κατά των προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ματεό Σαλβίνι, λέγοντας πως «θα τους γυρίσει πίσω στη χώρα τους»

Την ίδια ώρα 170 πρόσφυγες παραμένουν αυτή τη στιγμή σε ένα πλοίο στην Κατάνη, στη Σικελία, καθώς τους έχει απαγορευτεί από τις ιταλικές αρχές να αποβιβαστούν.

«Είτε η Ευρώπη αρχίσει να υπερασπίζεται σοβαρά τα σύνορά της και να μοιράζεται την υποδοχή των μεταναστών είτε εμείς θα ξεκινήσουμε να τους στέλνουμε πίσω στα λιμάνια απ’ όπου έφυγαν» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σαλβίνι.

«Η Ιταλία έχει ήδη εκπληρώσει το καθήκον της και όταν είναι αρκετά, είναι αρκετά» κατέληξε ο υπουργός.

Περίπου 170 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti που έφθασε στο λιμάνι της Κατάνης τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για μια «τεχνική στάση» χωρίς να τους έχει επιτραπεί να αποβιβαστούν, πέντε ημέρες μετά τη διάσωσή τους.

Σε άλλη του ανάρτηση στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, επισκεπτόμενος ένα κέντρο φιλοξενίας ανέφερε, δεδομένου ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων σε αυτό, «λιγότερου μετανάστες, λιγότερα σκουπίδια».

«Σύντομα το μεταναστευτικό κέντρο του Mineo θα περάσει από 3 χιλιάδες σε 2400 επισκέπτες, μειώνοντας το ημερήσιο κόστος ανά μετανάστη από 29 σε 15 ευρώ, με εξοικονόμηση άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα χρόνο! Ο τελικός στόχος παραμένει το κλείσιμο» ανέφερε στο Tweet.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024