Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με αποδοκιμασίες και πένθιμες καμπάνες η επίσκεψη Τσίπρα στην Ιθάκη

Με αποδοκιμασίες και πένθιμες καμπάνες η επίσκεψη Τσίπρα στην Ιθάκη

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στα δρομάκια της Ιθάκης με εμφανώς χαλαρή διάθεση, συνομίλησε αλλά και φωτογραφήθηκε με κόσμο, ωστόσο δεν έλειψαν οι έντονες αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι φώναζαν «ανεπιθύμητος»

Στην νησί της Ιθάκης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να απευθύνει διάγγελμα στο ελληνικό λαό για να ανακοινώσει το τυπικό τέλος των μνημονίων.

Μετά την πλούσια σε συμβολισμούς ομιλία του, η οποία επικέντρωνε στο τι σηματοδοτεί το «τέλος των μνημονίων» καθώς και στην επόμενη ημέρα -χωρίς πάντως συγκεκριμένες αναφορές και δεσμεύσεις- ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε τον πρώτο «μεταμνημονιακό περίπατο», όπως είπε ο ίδιος.

Ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε στα δρομάκια της Ιθάκης με εμφανώς χαλαρή διάθεση, συνομίλησε αλλά και φωτογραφήθηκε με κόσμο.

Νωρίτερα, πάντως, κατά την άφιξή του στο νησί -για την οποία επικράτησε μυστικοπάθεια άνευ προηγουμένου, ενδεικτική του φόβου και της ανησυχίας του επιτελείου του πρωθυπουργού για αντιδράσεις του κόσμου- δεν έλειψαν οι έντονες αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι φώναζαν «ανεπιθύμητος».

Αντ’ αυτού, οι εικόνες αυτές «καλύφθηκαν» με πλάνα από «περιχαρείς κατοίκους» του νησιού που έσπευδαν να χαιρετίσουν τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, όπως ακούγεται και στο παρακάτω βίντεο, οι καμπάνες τεσσάρων κεντρικών εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα από το πρωί, με αποτέλεσμα οι επιτελείς του πρωθυπουργού να επιλέξουν τα περίχωρα του νησιού προκειμένου να «στηθεί» το μαγνητοσκοπημένο το διάγγελμα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024