Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο

Επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο

Μετά το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη, το οποίο ουσιαστικά σήμανε και το τέλος των προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας, για το οποίο μόνο η κυβέρνηση πανηγυρίζει, το Μαξίμου συνέχισε την επικοινωνιακή αντεπίθεση στα πλαίσια της άτυπης προεκλογικής περιόδου που θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2019, όταν πρόκειται να στηθούν διπλές ή τριπλές κάλπες

Μετά το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη, το οποίο ουσιαστικά σήμανε και το τέλος των προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας, για το οποίο μόνο η κυβέρνηση πανηγυρίζει, το Μαξίμου συνέχισε την επικοινωνιακή αντεπίθεση στα πλαίσια της άτυπης προεκλογικής περιόδου που θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2019, όταν πρόκειται να στηθούν διπλές ή τριπλές κάλπες.

Έτσι λοιπόν, λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού στην Ιθάκη, η κυβέρνηση παρουσίασε επτά γραφήματα που αφορούν ισάριθμους τομείς  μέσω των οποίων επιχειρεί να προβάλλει «επιτυχίες» στη διαχείριση της κρίσης.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι έχει επιτύχει ρύθμιση του χρέους έως το 2032, από την οποία «η Ελλάδα γλιτώνει 50 δισ. συνολικά».

Παράλληλα, την ώρα που οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσπαθούν να αντέξουν το στο δυσβάσταχτο βάρος των εισφορών, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για μείωση που αφορά τη συντριπτική πλειονότητά τους, ενώ «βλέπει» αύξηση 135% στις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες κάνουν «αγώνα δρόμου» για να εξασφαλίσουν κάποια από αυτές.

Ακόμα μια επιτυχία που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι αυξάνονται οι ανάγκες στα σχολικά συσσίτια.

Μιλά, δε, για μείωση της ανεργίας χωρίς να βλέπει την τραγική κατάσταση που διαμορφώνουν στην αγορά εργασίας οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τη στιγμή που η WSJ με δημοσίευμα της αναφέρει ότι «η ανεργία -αν και είναι μειωμένη- βρίσκεται κοντά στο 20%, ενώ ένας στους δύο που βρίσκονται στην αγορά εργασίας παραμένουν άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο» και συνεχίζει: «το οικονομικό σοκ είναι τόσο μεγάλο ώστε οι περισσότεροι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας είναι απίθανο να βρουν δουλειά πλήρους απασχόλησης με τις περισσότερες προσλήψεις να αφορούν πλέον ημιαπασχόληση ή εποχική εργασία».

Ενώ οι FT σε δημοσίευμα τους αναφέρουν ότι «αν και δημιουργήθηκαν 300.000 θέσεις εργασίας από τον Μάρτιο του 2015 πολλές από αυτές είναι προσωρινής ή μερικής απασχόλησης, ενώ οι μισθοί είναι 22% κάτω σε σχέση με το 2009».

Τα επτά γραφήματα της κυβέρνησης:

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024