Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας, στα χνάρια του Γ. Παπανδρέου

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας, στα χνάρια του Γ. Παπανδρέου

«Τότε ο ΓΑΠ, ερήμην του ελληνικού λαού, έβαζε την χώρα στα μνημόνια, τα οποία θυσίασαν την Ελλάδα» δήλωσε ο Παναιγώτης Λαφαζάνης

Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος το παρομοίασε με το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο του 2010.

Το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα στην ιστορική Ιθάκη προσομοίαζε, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, «τόσο ως τοποθεσία και σκηνικό όσο και ως τραγικό μέλλον για την χώρα, με το σκηνικό που είχε κατασκευάσει ο Γ. Παπανδρέου στο Καστελόριζο, το 2010».

«Τότε ο ΓΑΠ, ερήμην του ελληνικού λαού, έβαζε την χώρα στα μνημόνια, τα οποία θυσίασαν την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό για να σωθούν το ευρώ, οι ευρωπαϊκές τράπεζες και τα κουφάρια των ελληνικών τραπεζών.
»Τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, στα χνάρια του ΓΑΠ, αφού ψήφισε και εφάρμοσε πλήρως το τρίτο κατεδαφιστικό μνημόνιο, εξαγγέλλει, ψευδώνυμα και απατηλά, την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ στην πραγματικότητα οδηγεί την χώρα σε μια νέα εξίσου ή και περισσότερο καταστροφική πορεία» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Και, «η κυβέρνηση του Τσίπρα και του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, σε πλήρη αντίθεση με τα νέα ψεύδη και τις πολιτικές υποκρισίες τους, το μόνο που καταφέρνει είναι, μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, να βάλει την χώρα σε νέο τέταρτο μνημόνιο, με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και σκληρότατη επιτροπεία, το οποίο έχει ήδη ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την διαφορά ότι για το τέταρτο μνημόνιο δεν υπάρχει η σχετικά χαμηλότοκη χρηματοδότηση των πιστωτών αλλά τα ληστρικά επιτόκια των αγορών».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας «στην πραγματικότητα, οι πιστωτές δεν έβγαλαν την χώρα μας από τα μνημόνια αλλά, αδυνατώντας ούτως ή άλλως να εγκρίνουν νέα χρηματοδότηση, ξοπέταξαν την Ελλάδα, αφού την κατέστρεψαν, στο χάος των αγορών, ως επαχθές πλέον και αχρείαστο βάρος».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρει ότι «απάντηση στα παραπάνω αποτελεί η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας, η οποία παλεύοντας εδώ και τώρα για αυτήν την ανατροπή και μια νέα προοδευτική πορεία, έχει στην προμετωπίδα της τρεις μεγάλες πολιτικές και προγραμματικές προτεραιότητες: πρώτη, την κατάκτηση της δημοκρατίας στην χώρα, με Συντακτική Συνέλευση για ένα νέο Σύνταγμα και τον λαό πραγματικά κυρίαρχο, δεύτερη, την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας για μια πολυδιάστατη εθνική εξωτερική πολιτική και πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και τρίτη, την κατάκτηση και εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης στην πατρίδα μας».

Στο υστερόγραφο της δήλωσής του ο Π. Λαφαζάνης απευθύνει μια «ολίγον προσωπική απάντηση», όπως την χαρακτηρίζει, στον Αλέξη Τσίπρα για τη «θρασεία αναφορά του σε αυτούς που τάχα ‘φοβήθηκαν τα κύματα’. Τα κύματα δεν τα φοβηθήκαμε ποτέ, Αλέξη Τσίπρα, ούτε εγώ ούτε οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που γυρίσαμε την πλάτη και καταψηφίσαμε το τρίτο καταστρεπτικό μνημόνιο, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας και στο δημοψήφισμα, που πρώτος εσύ όφειλες να σεβασθείς και όχι να τα ξεπουλήσεις».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024