Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bugatti Divo: Πριν την σκηνή…

Bugatti Divo: Πριν την σκηνή…

Το νέο δημιούργημα της γαλλικής φίρμας και μια από τις πιο σκληροπυρηνικές Bugatti όλων των εποχών υποκλίνεται εν κρυπτώ για μια ακόμα τελευταία φορά.

H σκληροπυρηνική έκδοση της Bugatti Chiron με την ονομασία Divo δίνει το στίγμα της σιλουέτας της μέσω ενός ακόμα αινιγματικού teaser, εν όψει της πρεμιέρας της την 24η Αυγούστου στο πλαίσιο της διοργάνωσης The Quail στο Monterey.

Αν και η νέα της εμφάνιση δεν αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από την coupe σιλουέτα ενός επιβλητικού hypercar στα μέτρα της Bugatti, όπως είναι γνωστό η Divo θα αποτελέσει ένα από τα πιο «ακραία» δημιουργήματα της γαλλικής φίρμας.

Επί του παρόντος, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά που την ακολουθούν, ωστόσο, σύμφωνα με τις συστάσεις, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική αναβάθμιση της Divo σε σχέση με την Chiron όπου βασίζεται, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται κατά πόσο το νέο hypercar θα επωφεληθεί και από επιπλέον ισχύ.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του τετραπλά υπερτροφοδοτούμενου W16 είναι δεδομένη ενώ ως υπενθύμιση, στην περίπτωση της Chiron, o θηριώδης αυτός κινητήρας χωρητικότητας 8,0 λίτρων αποδίδει 1.500 ίππους και σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης της εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιταχύνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η Divo να βελτιώσει περαιτέρω το συγκεκριμένο χρόνο προσβλέποντας ενδεχομένως και σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας το οποίο, «ανήκει» στο Koenigsegg Agera RS.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομοτεχνικές λεπτομέρειες του νέου μοντέλου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Divo θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν προς πέντε εκατομμύρια ευρώ έκαστο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024