Φιλική νίκη του βελτιωμένου Παναθηναϊκού κόντρα στον Λεβαδειακό
Βελτιωμένη εικόνα εν συγκρίσει με τα ματς απέναντι σε ΑΕΛ και Ομόνοια παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, στο τελευταίο φιλικό του -κεκλεισμένων των θυρών- πριν την έναρξη της Super League, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού, στο «Ελ Πάσο». Οι Χατζηγιοβάνης (27΄) και Μουνιέ (56΄) ήταν οι σκόρερ
Βελτιωμένη εικόνα εν συγκρίσει με τα ματς απέναντι σε ΑΕΛ και Ομόνοια παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, στο τελευταίο φιλικό του -κεκλεισμένων των θυρών- πριν την έναρξη της Super League, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού, στο «Ελ Πάσο». Οι Χατζηγιοβάνης (27΄) και Μουνιέ (56΄) ήταν οι σκόρερ.
Ο τεχνικός των «πρασίνων», Γιώργος Δώνης, επέλεξε να αποφύγει τα πειράματα στην ενδεκάδα, αλλά έπαιξε με δύο νέα συστήματα, το 5-3-2 και το 3-4-3. Εκτός έμεινε ο Κουρμπέλης, ο οποίος αν είναι καλά, θα είναι δεδομένα στο αρχικό σχήμα απέναντι στην Ξάνθη για την 1η αγωνιστική της Super League.
Στη θέση του βασικού του φορ, ο Δώνης δοκίμασε ως προωθημένο τον Άντονι Μουνιέ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που δεν είχε δοκιμαστεί σε αυτή τη θέση. Επίσης ο 49χρονος τεχνικός έβαλε τον Τζανδάρη αντί του Κάτσε στο κέντρο.
Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός του Άκη Μάντζιου έπαιξε με σύστημα 5-4-1 που σε φάση επίθεσης γινόταν 3-4-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Επασί με τον Τσαμπούρη δεξί μπακ και τον Ντιόγκο αριστερό, ενώ οι τρεις στόπερ ήταν οι Κρνέτα, Ζησόπουλος και Χατζηλάμπρος. Στη μεσαία γραμμή δεξιά αγωνίστηκε ο Σαβαντογκό και αριστερά ο Νανγκίς με τους Όμο και Βίντεκερ να είναι τα δυο αμυντικά χαφ ενώ στη κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γιακουμάκης.
Ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 15′, όταν ο Νανγκίς μπήκε στη περιοχή από τα αριστερά, γύρισε προς τον Γιακουμάκη και αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Χατζηγιοβάνη, ύστερα από σέντρα από τα δεξιά, αλλά το γκολ του νεαρού επιθετικού ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 27ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0: Ο Μπουζούκης πάσαρε στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος με απευθείας πλασέ νίκησε τον Επασί.
Στο δεύτερο μέρος, ο Αντιλεού πέρασε στο ματς αντί του Κρνέτα για τον Λεβαδειακό, την ώρα που ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα. Μετά από 10 λεπτά χωρίς φάση για τις δυο ομάδες, οι «πράσινοι» απείλησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη στο 55′, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Επασί.
Στο 57ο λεπτό, ο Μητρόπουλος πήγε να διώξει με τον Τζανδάρη να βάζει τη κόντρα και την μπάλα να φτάνει στο Μουνιέ ο οποίος καλυπτόταν. Ο Γάλλος γύρισε και έκανε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Παναθηναϊκού.
Ο Δώνης έριξε στο ματς τους Παντελάκη, Κάτσε και Χατζηθεοδωρίδη αντί των Πούγγουρα, Χατζηγιοβάνη και Ινσούα εν συνεχεία και ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τριάδα στα χαφ τους Δώνη, Κάτσε, Τζανδάρη και τους Μουνιέ, Μπουζούκη ως δίδυμο στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τότε, με εντολή Δώνη, το 5-3-2 που σε φάση επίθεσης γινόταν 3-5-2.
Ο Λεβαδειακός έχασε δύο ευκαιρίες, αλλά και Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ στο 85′ όταν ο Γιόχανσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε προς τον Εμμανουηλίδη που έκανε τη κίνηση και το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα έξω. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο δεν είχε… τύχη.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε μετά το ματς... θρίλερ του ΠΑΟΚ στη Βουλγαρία απέναντι στη Λουντογκόρετς (3-3), τονίζοντας ότι έτσι όπως εξελίχθηκε ο βαθμός είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα του.
LIVE: Ραπίντ Βιέννης – Ομόνοια. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Ραπίντ Βιέννης – Ομόνοια για την 5η αγωνιστική της League Phase του Conference League.