Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης υπό τη σκιά της διένεξης με τις ΗΠΑ

Τουρκία : Συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης υπό τη σκιά της διένεξης με τις ΗΠΑ

Αναμένεται επανεκλογή του Ερντογάν στην προεδρία του κόμματος

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιεί σήμερα ετήσιο συνέδριο, κατά το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές σε υψηλές θέσεις της ιεραρχίας του.

Ο προγραμματισμένος ανασχηματισμός σε ηγετικές θέσεις του κόμματος στο συνέδριο αυτό, το οποίο διεξάγεται στην Άγκυρα, γίνεται στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το Μάρτιο του ερχόμενου έτους.

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να επανεκλεγεί στην προεδρία του κόμματος κατά το σημερινό συνέδριο, κατά το οποίο το AKP θα εκλέξει επίσης τη νέα ηγετική ομάδα του, μετέδωσε το δίκτυο TRT.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη χώρα αναμένεται να μετάσχουν στο σημερινό συνέδριο, σύμφωνα με το TRT, ενώ αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί γύρω από το Ankara Sports Center των 10.500 θέσεων, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί.

Στο συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν επίσης ο πρόερος της ρωσικής Δούμα και εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Περισσότεροι από 600 ντόπιοι και ξένοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι οκτώ τουρκικών πολιτικών κομμάτων, όπως και μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναμένεται επίσης να παρακολουθήσουν το συνέδριο, πρόσθεσε το Anadolu.

Το σημερινό συνέδριο του AKP διεξάγεται την ώρα που εντείνεται η διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, τους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών οξύνθηκαν ιδιαίτερα μετά τη συνέχιση της κράτησης του αμερικανού Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία. Ο 50χρονος πάστορας, στον οποίον έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατία και τη διενέργεια κατασκοπείας, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 και τέθηκε υπό κράτηση το Δεκέμβριο του ιδίου έτους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024