Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο καλός μας φίλος ο Αμερικανός

Ο καλός μας φίλος ο Αμερικανός

Στα δύσκολα ο κ. Τσίπρας πάντοτε προσδοκούσε σε αμερικανική βοήθεια είτε για τη μείωση του χρέους είτε για την απομάκρυνση του ΔΝΤ, είτε ακόμη για συμφωνία με τα Σκόπια

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται, λέει μια παροιμία. Και ο Αλέξης Τσίπρας από τους… Αμερικανούς πιάνεται προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.

Δεν είναι μόνον τα εύσημα που δίνει με κάθε ευκαιρία στην κυβέρνηση ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ούτε οι συχνές συναντήσεις που είχε ο κ. Τσίπρας με τους πλανητάρχες (Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ) ή με πρώην πλανητάρχες, όπως ο Μπιλ Κλίντον, ούτε βεβαίως οι πολλαπλές επισκέψεις του στις ΗΠΑ. Είναι αυτό το φιλοαμερικανικό πολιτικό αίσθημα που ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του εκπέμπουν σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν. Ωσάν να περιμένει την αμερικανική βοήθεια ώστε να ξεφύγει από αυτή την πολιτική κατάθλιψη στην οποία έχει περιέλθει. Στα δύσκολα ο κ. Τσίπρας πάντοτε προσδοκούσε σε αμερικανική βοήθεια είτε για τη μείωση του χρέους είτε για την απομάκρυνση του ΔΝΤ, είτε ακόμη για συμφωνία με τα Σκόπια. Και τώρα πάλι σε αμερικανική βοήθεια προσβλέπει…

Νέο ταξίδι στις ΗΠΑ

Τη φιέστα για την έξοδο από τα μνημόνια προγραμματίζει να την κάνει με παροχές κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Εκεί θα προσπαθήσει να εμφανιστεί… ανανεωμένος μετά το επικοινωνιακό στραπάτσο που υπέστη με την εθνική καταστροφή στο Μάτι. Θα έχει ήδη κάνει τον ανασχηματισμό, θα έχουν περάσει ημέρες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το σημαντικότερο, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται και ο αμερικανός υπουργός Οικονομίας Γουίλμπορ Ρος. Οι ΗΠΑ άλλωστε θα είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ και πολλοί στην κυβέρνηση θα ήθελαν να ερχόταν στην Ελλάδα ο αμερικανός αντιπρόεδρος (όπως άφηναν να διαρρεύσει τους τελευταίους μήνες) αλλά ο κ. Πενς δεν τους έκανε τη χάρη (λόγω φόρτου εργασίας, ειπώθηκε) και έτσι έρχεται ο Ρος. Πέραν όμως της αμερικανικής πολιτικής και επιχειρηματικής «απόβασης» στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας προγραμματίζει και άλλο ταξίδι στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα προς το τέλος Σεπτεμβρίου για να παραστεί στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Μαθαίνω ότι ήδη άρχισαν οι διπλωματικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις προκειμένου να υπάρξει μια νέα συνάντηση με τον πλανητάρχη Τραμπ, αλλά και με τον κινέζο πρόεδρο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024