![Η Ισπανία τιμά τα θύματα της περσινής τρομοκρατικής επίθεσης [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/08/ImgSrc-5-6.jpeg)
Η Ισπανία τιμά τα θύματα της περσινής τρομοκρατικής επίθεσης [εικόνες]
Στην τελετή εμφανίστηκε και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, η βασίλισσα Λετίθια και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
Φόρο τιμής στα θύματα της περσυνής τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, απέτινε την Παρασκευή η Βαρκελώνη.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 17 Αυγούστου το 2017, ένας άντρας έριξε όχημα βαν πάνω σε πλήθος που βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης με αποτέλεσμα να σκοτώσει 14 ανθρώπους και να τραυματίσει εκατό.
Ένας άλλος άνδρας σκοτώθηκε κατά τη διαφυγή του δράστη και μια γυναίκα σκοτώθηκε σε επίθεση που έγινε την επόμενη ημέρα στο θέρετρο Καμπρίλς.
Πραγματοποιήθηκε τελετή στην οποία τραγούδησε μια χορωδία ενώ αναγνώσθηκαν επίσης ποιήματα σε διάφορες γλώσσες. Οικογένειες των θυμάτων κατέθεσαν λουλούδια στην οδό Ράμπλας όπου είχε γίνει η επίθεση με το βαν.
Στην τελετή εμφανίστηκε και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, η βασίλισσα Λετίθια και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.
Ωστόσο κάποιοι δεν έβαλαν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στην άκρη, παρά τις εκκλήσεις των οικογενειών των θυμάτων.
Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε μια ομάδα κάνοντας πορεία στη Ράμπλας, η οποία κρατώντας αντιισπανικά λάβαρα αντάλλαξε ύβρεις με μια ομάδα που κρατούσε την ισπανική σημαία και μερικοί από τα αντίπαλα στρατόπεδα αλληλοσπρώχθηκαν καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα.
Ο βασιλιάς Φελίπε, ο οποίος έκανε μια ασυνήθιστη πολιτική παρέμβαση για να επικρίνει την προσπάθεια για ανεξαρτησία, έγινε δεκτός τόσο με επευφημίες όσο και με αποδοκιμασίες, ενώ από ένα κτίριο κρεμόταν πανό που έγραφε «Ο ισπανός βασιλιάς δεν είναι ευπρόσδεκτος στις καταλανικές χώρες».
https://twitter.com/CatalansForYes/status/1030428981538029568
- Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Τοχόκου
- Μισθοί: Ευρώπη δύο ταχυτήτων – Χαμηλά στην κατάταξη η Ελλάδα
- Ποιος είναι ο DJ που έρχεται στο ΟΑΚΑ για το Final Four της Euroleague (pic)
- Προμαχώνας: Επίθεση των ΜΑΤ στους αγρότες στο τελωνείο
- Connected Childhood: Γιατί οι έφηβοι δυσκολεύονται να αποσυνδεθούν από το διαδίκτυο;
- Κάιλι Τζένερ: Αποκαλύπτει τις επιπλοκές στη δεύτερη εγκυμοσύνη που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει


