Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας

Τουλάχιστον δέκα άτομα εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου ανενόχλητοι, πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι

Ακόμη μια έφοδο πραγματοποίησε, το μεσημέρι της Παρασκευής, η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Περίπου δέκα αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Αυστρίας, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 4 -μια ανάσα από την Βουλή και το Μαξίμου- με αφορμή τη θέσπιση δωδεκάωρης ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας από την αυστριακή Βουλή.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, ανενόχλητα, μπήκαν στην είσοδο του κτιρίου, πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει κάποια σύλληψη.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου «με τις ευλογίες αυτών των δύο κομμάτων και τη συνεισφορά σε ψήφους από το νεοφιλελεύθερο κόμμα της αντιπολίτευσης (Νέα Αυστρία), η αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας. Η τροπολογία αυτή φέρεται να πέρασε μάλλον αναίμακτα παρά τα εργασιακά κεκτημένα που καταπατεί».

«Ο λαός της Αυστρίας το ζήτησε, ο νεοφιλελευθερισμός το έκανε πραγματικότητα. Καλωσορίσαμε λοιπόν στη νέα εποχή εργασιακών δικαιωμάτων του 21ου αιώνα που έρχεται να καταστρατηγήσει όσα με μόχθο κερδήθηκαν έως σήμερα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρουβίκωνας.

Τα αντιλαϊκά μέτρα, προσθέτουν οι αντιεξουσιαστές, δεν μας αφήνουν αδιάφορους όταν απευθύνονται σε άλλους λαούς. Οι προλετάριοι δεν έχουμε πατρίδα, έχουμε μόνο την Αλληλεγγύη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν πετάξει τρικάκια έξω από το σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας, στην οδό Νικηφόρου Λύτρα, στο Παλαιό Ψυχικό.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η επίθεση έγινε σαν απάντηση στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές και τα μέτρα της Αυστρίας για το προσφυγικό».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024