Την αναστολή ορισμένων διοδίων ζήτησε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, από την εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα στη Γένοβα που κατέρρευσε και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 30 άτομα.

«Αν ήμουν διευθυντής της Autostrade per l’ Italia, θα είχα αναστείλει μερικά διόδια, αλλά μέσα στην ώρα που ακολούθησε την τραγωδία», δήλωσε ο Σαλβίνι αφού επισκέφθηκε τραυματίες.

«Αυτή τη στιγμή, τα ασθενοφόρα πληρώνουν διόδια στους αυτοκινητοδρόμους! Αναρωτιέμαι για μερικά πρόσωπα, πού έχουν την καρδιά τους και το μυαλό τους», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι περιμένει από την εταιρεία να αναστείλει τα διόδια προσθέτοντας: «Ας δώσουν τουλάχιστον μια ένδειξη καλής θέλησης. Εισέπραξαν πέρυσι 3,5 δισεκ. ευρώ σε διόδια. Με δεδομένη την καταστροφή που προκάλεσαν, πιστεύω ότι έχουν τη δυνατότητα να επιτρέψουν μερικές εβδομάδες χωρίς διόδια».

Ο ιταλός υπουργός υποστήριξε επίσης ότι η εταιρεία θα πρέπει να επενδύσει ένα μέρος των κερδών της στην πόλη της Γένοβας και στην αρωγή προς τους πληγέντες, οι κατοικίες των οποίων θα κατεδαφισθούν εξαιτίας των μελλοντικών επιχειρήσεων σε ό,τι απομένει από την οδογέφυρα.

Η Autostrade per l’ Italia διαχειρίζεται σχεδόν τα μισά από τα περίπου 6.000 χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας. Είναι εταιρεία του διεθνούς ομίλου αυτοκινητοδρόμων Atlantia, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Μπενετόν.

Η κυβέρνηση θέλει να ανακαλέσει την παραχώρηση της οδογέφυρας που κατέρρευσε την Τρίτη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, ενώ έχει προαναγγείλει ότι μπορεί να προβεί και σε οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Γένοβα : 10 έως 20 οι αγνοούμενοι από την πτώση της γέφυρας

Τραγωδία Γένοβα : Επιζώντες αναζητούν οι διασώστες στα συντρίμμια