Ως μεταφορά της διαφθοράς που διέπει το ιταλικό κράτος και το ιταλικό κατεστημένο θα αντιμετωπίσουν οι Ιταλοί την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, γράφει η βρετανική Telegraph.

Τραγωδία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους ενώ περισσότεροι από δέκα υπολογίζονται οι αγνοούμενοι.

«Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ως μεταφορά της διαφθοράς που υπάρχει στην καρδιά του ιταλικού κράτους και του ιταλικού κατεστημένου» αναφέρει συγκεκριμένα η εφημερίδα και προσθέτει: «Διότι πίσω από την τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα αυτή την εβδομάδα βρίσκεται μια τρομερή αλήθεια».

Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι αρκετά συχνό σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, ιδιαίτερα στα νότια της Ρώμης, να συμβαίνουν διαρροές φυσικού αερίου και εκρήξεις.

Δεν είναι τόσο ασύνηθες για τις παρακμάζουσες υποδομές της Ιταλίας να προκαλούν την αποτροπιαστική απώλεια ανθρώπινων ζωών. Κάθε όψη της ζωής στη χώρα, σχολιάζει ο δημοσιογράφος που έχει μείνει εκεί για 20 χρόνια, έχει το στοιχείο του προσωρινού: είτε πρόκειται για την απασχόληση, την ελευθερία, τη φιλία, το γάμο, την ίδια τη ζωή.

Στην Ιταλία όλα εξαρτώνται από την τύχη, τη μοίρα ή τη θεϊκή παρέμβαση. Η ζωή είναι έτσι εξαιτίας των θεσμών και της κουλτούρας που δημιούργησαν οι ίδιοι οι Ιταλοί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο