Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τον Καρτερό

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τον Καρτερό

Η νέα επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον Θανάση Καρτερό, διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σήμανε την έναρξη του «πολέμου» μεταξύ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης που έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Καρτερό.

Η νέα επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον Θανάση Καρτερό, διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σήμανε την έναρξη του «πολέμου» μεταξύ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης που έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Καρτερό.

Η ΝΔ έκανε λόγο για «φερέφωνα του Μαξίμου» που «εξακολουθούν να επιτίθενται σε όσους δημοσιογράφους έχουν το… θράσος να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και να αποκαλύπτουν τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού», κατηγορώντας τον Θανάση Καρτερό, μεταξύ άλλων, ότι «έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην Αυγή» και παραπέμποντας στο άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Πρώτη πήρε το όπλο της η Ράνια Σβίγγου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία για «απόλυτη γελοιοποίηση» αφού «επικαλείται άρθρα του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν».

Τα πυρά της κυρίας Σβίγγου αντέκρουσε ο Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, παραθέτοντας το άρθρο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, αφού «η Ράνια Σβίγγου δεν έκανε καν τον κόπο» να το ψάξει.

Την «μπηχτή» δεν άφησε αναπάντητη η κυρία Σβίγγου, εξηγώντας ότι το άρθρο του κώδικα της ΕΣΗΕΑ «δεν απαγορεύει την αρθρογραφία». Ωστόσο, σπεύδει να προσθέσει ότι αυτά είναι «ψιλά γράμματα για τη ΝΔ και τη χυδαία προπαγάνδα της».

Κάπου στο ενδιάμεσο παρενέβη στον καυγά και ο Θανάσης Καρτερός με προκλητική και ειρωνική ανάρτηση στο facebook.

«Πάντως είναι κατάντια για τη ΝΔ να έχει «γραμμή» τα μαρούλια και τους δήθεν κώδικες» είναι η σύσταση προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση με την οποία ολοκληρώνει την τελευταία ανάρτησή της η Ράνια Σβίγγου, την οποία φυσικά δεν άφησε ασχολίαστη ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Πόλεμος αναρτήσεων

«Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση», σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτηση της στο twitter, για την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάση Καρτερό.

«Μετά τα fake news περί SMS,η ΝΔ επικαλείται σήμερα άρθρα του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν κ τα… μαρούλια του Τσέρνομπιλ για να επιτεθεί χυδαία στον Θ.Καρτερό. Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία,το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση», έγραψε η κ. Σβίγκου.

Mε το άρθρο 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην δέχεται επ αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του» ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωσταντίνος Ζούλας απάντησε στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου η οποία είχε κατηγορήσει τη ΝΔ πως επικαλείται άρθρα της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν. «Επειδή η Ράνια Σβίγγου δεν έκανε καν τον κόπο να μπει στο site της ΕΣΗΕΑ, είπα λίγο να την διευκολύνω» έγραψε στο τουίτερ ο κ. Ζούλας.

https://twitter.com/kzoulas/status/1030097280102293505

«Ως δημοσιογράφος ο @kzoulas προφανώς και γνωρίζει πως το άρθρο του κώδικα της ΕΣΗΕΑ που επικαλείται δεν απαγορεύει την αρθρογραφία. Ψιλά γράμματα αυτά για τη ΝΔ κ τη χυδαία προπαγάνδα της. Πάντως, είναι κατάντια για τη ΝΔ να έχει «γραμμή» τα μαρούλια και τους δήθεν κώδικες» απάντησε μέσω twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στην ανάρτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Ζούλα.

Για να πάρει την απάντηση από τον κ. Ζούλα: «Πρώτη φορά ακούω ότι οι αρθρογράφοι δεν θεωρούνται δημοσιογράφοι. Άραγε δεν καταλαβαίνετε πως δεν νοείται κομματικό στέλεχος να παριστάνει το δημοσιογράφο; Προφανώς όχι. Ούτε γιατί προσωπικά δεν δηλώνω δημοσιογράφος αφ’ ότου ανέλαβα το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Τη χυδαιότητα σάς την επιστρέφω».

https://twitter.com/kzoulas/status/1030130017471217664

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024