Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν : Αιματηρή κατάληψη στρατιωτικής βάσης από Ταλιμπάν

Αφγανιστάν : Αιματηρή κατάληψη στρατιωτικής βάσης από Ταλιμπάν

Η έφοδος των Ταλιμπάν στη βόρεια επαρχία Φαριάμπ έγινε ταυτόχρονα με αυτήν στη νοτιοανατολική επαρχία Γκάζνι, από όπου διέρχεται ο κρίσιμης στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Καμπούλ με τον Νότο

Τουλάχιστον δέκα νεκροί στρατιώτες, 15 τραυματίες και δεκάδες αιχμάλωτοι είναι ο απολογισμός της κατάληψης μεγάλου μέρους στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Οι ισλαμιστές αντάρτες απέσπασαν άρματα μάχης και πυρομαχικά από τη στρατιωτική βάση, στην περιοχή Γκόρματς, στην επαρχία Φαριάμπ, στην επίθεσή αυτή, την οποία εξαπέλυσαν την Κυριακή, δήλωσε ο Μοχάμαντ Ταχίρ Ραχμάνι, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου. «Μεγάλα τμήματα της βάσης είναι ακόμη υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «δεν έχουμε καταφέρει να μπούμε» σε αυτά.

Η έφοδος των Ταλιμπάν στη βόρεια επαρχία Φαριάμπ έγινε ταυτόχρονα με αυτήν στη νοτιοανατολική επαρχία Γκάζνι, από όπου διέρχεται ο κρίσιμης στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Καμπούλ με τον Νότο.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στις μάχες στην Γκάζνι από την περασμένη εβδομάδα και οι αφγανικές δυνάμεις, που αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους αντάρτες, ζήτησαν και έλαβαν αεροπορική υποστήριξη από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Κάτοικοι που εγκατέλειψαν την πόλη Γκάζνι, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, ανέφεραν ότι οι Ταλιμπάν διέκοψαν τη λειτουργία των δικτύων τηλεπικοινωνιών, ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, ότι οι προμήθειες στα νοσοκομεία και στις κλινικές της πόλης εξαντλούνται και ότι καταστήματα, σπίτια και κυβερνητικά κτίρια λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024