Η Τήνος, ανάμεσα στην Άνδρο και τη Μύκονο, έχει συνδεθεί όσο κανείς ίσως άλλος τόπος με το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων λόγω της ύπαρξης του φημισμένου ναού της Παναγίας (Ευαγγελιστρίας).

Σημαντικό ρόλο στη νεότερη ιστορία του νησιού έχουν διαδραματίσει και οι μεγάλοι καλλιτέχνες που κατάγονταν από εδώ και έχουν αφήσει κληρονομιά τις μοναδικές δημιουργίες τους. Ο τόπος έχει μακρά παράδοση στη μαρμαρογλυπτική και τη ζωγραφική. Από την Τήνο κατάγονταν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους γλύπτες και ζωγράφους της νεότερης Ελλάδας.

Η Τήνος, το νησί της πίστης και της τέχνης, γοητεύει τους παραθεριστές με τα γραφικά χωριά της, που διατηρούν ζωντανή την παράδοση, την εξαίρετη λαϊκή αρχιτεκτονική της και τις φυσικές ομορφιές της.

Περίτεχνοι περιστεριώνες, λιθόστρωτα μονοπάτια, αναβαθμίδες και ξερολιθιές, παλαιές μονές και εκκλησίες, ρεματιές με πλούσια βλάστηση, όμορφες ακρογιαλιές, σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους επισκέπτονται το νησί και ανακαλύπτουν τα μυστικά του.

Γράψτε το σχόλιο σας