Φωτογραφίες: ΑUTOMEDIA

Αν και μετράει μόλις τρία χρόνια παρουσίας της στην αγορά, η Mercedes-AMG GT ετοιμάζεται ήδη να υποδεχτεί ορισμένες βελτιώσεις, όπως αποκαλύπτει η εμφάνισή της εν είδει καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Εκ πρώτης όψεως και καμουφλάζ επιτρέποντος, οι σχεδιαστικές της διαφοροποιήσεις εστιάζουν στην όψη της όπου η οικεία Panamericana γρίλια εξακολουθεί να κυριαρχεί σε συνδυασμό ωστόσο με έναν νέο πιο ανάγλυφο προφυλακτήρα στα πρότυπα της GT C, αντιστοίχως μεγάλες εισαγωγές αέρα ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα νέα γραφικά στα φωτιστικά σώματα.

Αντίστοιχου εύρους παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο πίσω τμήμα όπου τα ανασχεδιασμένα στοιχεία εναρμονίζουν την ανανεωμένη GΤ με την πιο πρόσφατη GT C.

Αν και επί του παρόντος οι διαθέσιμες εικόνες αφορούν αποκλειστικά την εξωτερική της εμφάνιση, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια ριζική τεχνολογική αναβάθμιση στο εσωτερικό καθώς η ανανεωμένη GT αναμένεται να εντάξει στον εξοπλισμό της το ευφυές, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, σύστημα infotainment MBUX που έκανε πρεμιέρα στην A-Class και το οποίο αναμένεται να προσαρμόσει αναλόγως τον σχεδιασμό του ταμπλό.

Στην αθέατη πλευρά της αναμένεται να βρεθεί ο γνωστός V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος όμως αναμένεται να επωφεληθεί από μια γενναιόδωρη αύξηση ισχύος καθώς, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η βασική έκδοση της ανανεωμένης GT, αναμένεται να προσφέρει ισχύ πέριξ των 500 ίππων.

Η πρεμιέρα της ανανεωμένης GT αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην προσεχή διεθνή έκθεση του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου.