Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρούτσης: Στα 33,8 δις ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Βρούτσης: Στα 33,8 δις ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ σε ένα τρίμηνο

Σε τραγικά αδιέξοδα έχει οδηγήσει την οικονομία και τους ασφαλισμένους η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σύμφωνα με τον τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτοξεύτηκαν στα 33,8 δις ευρώ, ενώ αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Το Υπουργείο Εργασίας  “εργάζεται” πυρετωδώς και τις Κυριακές. Σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τα τραγικά αποτελέσματα που αποκαλύπτει η νέα έκθεση του ΚΕΑΟ, προχώρησε στη δημοσιοποίησή τους μέσα στο σαββατοκύριακο και μάλιστα με 1,5 μήνα καθυστέρηση.

Τα στοιχεία της 2ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ για το 2018, αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στην πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει δραματική, ενώ ο υποτιθέμενος πετυχημένος εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων απέτυχε παταγωδώς.

Ι. Αναλυτικότερα, ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.392.138 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 33.860 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2018, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 205.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκριτικά με το 2014 έχει καταγραφεί δραματική αύξηση αφού από τα 13.767 εκατ. ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφτασαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 33.860 εκατ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου 2018.

ΙΙ. Από την άλλη πλευρά, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων (Ν.4469/2017), η δεύτερη  πολυδιαφημισμένη ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επίσης αποτύχει παταγωδώς, καθώς στον 1,5 χρόνο λειτουργίας της διεκπεραιώθηκαν μόλις 5 αιτήσεις.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν στην πράξη ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας πολιτικής, που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, καθώς και την αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024