Την πλήρη διαφοροποίηση του στο σύστημα της Ευρωλίγκας εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

Ο πρώην NBAer και νυν πρόεδρος της Ισπανικής ομοσπονδίας, έκλεισε δύο χρόνια στην κεφαλή του μπάσκετ της χώρας του και παραχώρησε συνέντευξη στην «EFE» και μίλησε για ακόμη μια φορά για τη διαμάχη της FIBA με την Ευρωλίγκα, ενώ σχολίασε και τις εξελίξεις στο κόσμο του μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το μπάσκετ είναι ένα αξιαγάπητο σπορ, στο οποίο ο κόσμος θέλει να βλέπει τους παίκτες, τις ομάδες και τις διοργανώσεις τους και πολέμους και δηλώσεις που το μόνο που κάνουν είναι να απομακρύνουν τους φιλάθλους από το άθλημά μας

Η σχέση μας με την ACB είναι πολύ καλή, πολύ στενή, με τις διαφορές μας, αλλά μέσα σε καλό κλίμα. Όσον αφορά την Ευρωλίγκα και τη FIBA, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για το αν τα ‘παράθυρα’ είναι καλά ή κακά, όμως τα ‘παράθυρα’ δεν είναι το πρόβλημα. Είναι η συνέπεια του προβλήματος» επεσήμανε αρχικά και προσέθεσε σχετικά με την Euroleague και το καλεντάρι:

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία και οι εθνικές ομοσπονδίες πρέπει να δουλέψουν για τις κορυφαίες ομάδες τους, για τις εθνικές ομάδες, για την παραγωγή, για τα παιδιά, για τα σχολεία. Από την άλλη η Ευρωλίγκα είναι ένα ελιτίστικο κλαμπ, ένα κλαμπ κυρίων που θέλουν όλο το μπάσκετ δικό τους. Αλλά το μπάσκετ υπάρχει για τον κόσμο, για τις ομοσπονδίες, για τους συλλόγους, που βρίσκονται δεν ξέρω κι εγώ πού και δουλεύουν με παιδιά και παράγουν παίκτες.

Σε άλλα αθλήματα υπάρχουν οργανωμένα καλεντάρια και υπάρχει χρόνος διαθέσιμος για τα πάντα. Αλλά όταν θέλεις να επιβάλεις τα δικά σου κριτήρια σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο…».