Δεν ξέρω τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τους λογογράφους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα . Λάθη επί λαθών. Εκτός εάν αυτοί (οι λογογράφοι, γιατί ξέρω ποιοι είναι) του τα γράφουν σωστά και ο κ. Τσίπρας πάνω στη βιασύνη του ή για να φανεί ότι τα λέει απ’ έξω και χωρίς χειρόγραφα κάνει λάθη.

Να, πάρτε για παράδειγμα – αναφέρει ο «Βηματοδότης» – την ομιλία του στο Λαύριο που είπε: «Ο,τι εκπροσωπεί (sic) κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές θα ξηλωθεί». Εάν, για παράδειγμα, τον άκουγε ο κ. Μπαμπινιώτης, θα του έλεγε πως το ορθό είναι «ό,τι αντιπροσωπεύει κίνδυνο» και όχι «ό,τι εκπροσωπεί κίνδυνο».

Αλλά, θα πείτε, αυτά είναι ψιλοπράγματα μπροστά στο γεγονός ότι στην περιβόητη σύσκεψη στο Λαύριο οι ευθύνες της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης υποβαθμίστηκαν από τον Πρωθυπουργό σε βαθμό… εξαφάνισης.

Εξήγγειλε βέβαια μια δέσμη μέτρων, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να κουνήσει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση για την ανεξέλεγκτη δόμηση και τα αυθαίρετα. Προκαλώντας βεβαίως την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον χαρακτήρισε «θλιβερό πρωθυπουργό».