Στο γνωστό εδώ και ημέρες αφήγημα πως η για την τραγωδία στη Μάτι φταίει η αυθαίρετη δόμηση επιμένουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας για μια ακόμα φορά να «πετάξουν» από πάνω τους κάθε ευθύνη για την εθνική τραγωδία που σκόρπισε το θάνατο σε 92 ανθρώπους.

«Για την τραγωδία στο Μάτι φταίει η αυθαίρετη δόμηση, για το γεγονός ότι κάποιος έφραξε τους δρόμους. Γιατί να λέμε ότι φταίει κάποιος άλλος; Φταίει η αυθαίρετη δόμηση» είπε χαρακτηριστικά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Μπάρκας επέμεινε στη γνωστή ρητορική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «χάνει όλη την ουσία όποιος λέει ότι φταίει για την τραγωδία μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε «οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπάθησαν λόγω του φαινομένου να κάνουν όσο πιο γρήγορα όσα έπρεπε να πράξουν».

Ερωτηθείς για το εάν έκανε η κυβέρνηση όσα έπρεπε για να εκκενώσει την περιοχή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «στα πλαίσια ενός τέτοιου φαινομένου έκανε το καλύτερο δυνατόν για να σωθούν όσοι περισσότεροι σε αυτή τη φωτιά. Είχαν ένα αποτέλεσμα, βεβαίως είχαμε νεκρούς αλλά σώσανε και αρκετό κόσμο».

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρείχε στήριξη στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για την προσβλητική δήλωση του πως «οι νεκροί θολώνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους» λέγοντας πως «ο Παύλος Πολάκης δεν έχει οξύνει την αντιπαράθεση αλλά απαντά στις προκλήσεις από τα ΜΜΕ. Όταν γίνεται μια δολοφονία χαρακτήρα και μια χυδαία επίθεση σε όλα τα επίπεδα θεωρώ ότι ο άνθρωπος πρέπει να απαντήσει. Υπάρχουν διάφορες ειδήσεις που έχουν ειπωθεί όλο το διάστημα για την αποτελεσματικότητα των των διασωστών, το ΕΚΑΒ, τους Πυροσβέστες και ο κ. Πολάκης απάντησε σε αυτό το πράγμα».