Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι : 132 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των κτηρίων

Μάτι : 132 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των κτηρίων

Εν αναμονή η απόφαση για την επιδότηση ενοικίου

Το υπουργείο Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, προχώρησαν στην έκδοση Κοινής Απόφασης για την οριοθέτηση περιοχών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά, η οποία καθορίζει τη στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των πληγέντων κτηρίων των περιοχών αυτών.

Το συνολικό προβλεπόμενο ποσό για την αποκατάσταση των κτηρίων των περιοχών ανέρχεται σε 132.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η χορήγηση βοήθειας 1.000 ευρώ ανά τ.μ. πληγέντος κτηρίου που ανακατασκευάζεται, έως 150 τ.μ. εμβαδού κλειστού χώρου κατεδαφιστέας ιδιοκτησίας, χρήσης κατοικίας.

Επίσης προβλέπεται η χορήγηση αρωγής 550 ευρώ ανά τ.μ. πληγέντος κτηρίου που επισκευάζεται, σε συνδυασμό αποζημίωσης των πληγέντων φερόντων και μη φερόντων στοιχείων και έως 150 τ.μ. εμβαδού κλειστού χώρου επισκευάσιμης ιδιοκτησίας, χρήσης κατοικίας.

Προβλέπεται, ακόμα, χορήγηση αρωγής για λοιπές χρήσεις κτηρίων, αναλογικά προς τα ανωτέρω ποσά, καθώς επίσης και η χορήγηση των τόκων των δανείων για το σκοπό της αποκατάστασης κτηρίων.

Αναμένεται ωστόσο, η Κοινή Απόφαση για την επιδότηση ενοικίου των κατοίκων που κατείχαν κύρια κατοικία στις πυρόπληκτες περιοχές.

Εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει η έκδοση της Απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών που θα ορίζει τις διαδικασίες χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής και τον τρόπο έκδοσης των σχετικών αδειών από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την αποκατάσταση των κτηρίων των περιοχών αυτών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024