Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φάουλ» Δούρου: Πρότεινε Σχολή Πολιτικής Προστασίας που υπάρχει από... το 2014

«Φάουλ» Δούρου: Πρότεινε Σχολή Πολιτικής Προστασίας που υπάρχει από… το 2014

Η Περιφερειάρχης ανέφερε ότι το είχε προτείνει πριν από ένα χρόνο, όπως με το νόμο ν.4249/2014 είχε ήδη ιδρυθεί αλλά η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτε για να την ενισχύσει

Επρεπε να περάσουν περισσότερες από 15 ημέρες για να δει ο κόσμος της Αττικής την Περιφερειάρχη του, Ρένα Δούρου. Αφού είχε εξαφανιστεί όλον αυτόν τον καιρό, αρνούμενη να μπει στο κάδρο όλων αυτών που είχαν την ευθύνη του εγκληματικού συντονισμού της 23ης Ιουλίου αλλά και την αδυναμία υλοποίησης ενός σχεδίου πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης των κατοίκων σε περίπτωση καταστροφών, η κ. Δούρου κατέθεσε και προτάσεις. Στις στάχτες βεβαίως του Ματιού κι αφού έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που ανέλαβε την Περιφέρεια Αττικής με τα περισσότερα κονδύλια.

Η κυρία Δούρου συναντήθηκε με τους επιστήμονες Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα, με την κάμερα της ΕΡΤ, όπως είχε κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας στο Μάτι. Χωρίς ενοχλητικούς δημοσιογράφους και… επικίνδυνες ερωτήσεις έκανε… λεκτικές ακροβασίες αρνούμενη να ζητήσει συγγνώμη και μένοντας στη γραμμή που έχει χαράξει το Μαξίμου. Ότι δηλαδή «δε λέμε συγγνώμη αλλά το κάνουμε έμπρακτα».

Η Περιφερειάρχης προκάλεσε πάντως, απορίες με τις προτάσεις που κατέθεσε. Χωρίς να πει λέξη για τις τρομακτικές ευθύνες της Περιφέρειας, χωρίς να απαντήσει γιατί συνεδρίασε εκείνη τη νύχτα στις 20.30 το βράδυ κι ενώ είχαν καεί τα πάντα, η κ. Δούρου προανήγγειλε τη δημιουργία ενός «πρότυπου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για έντονα καιρικά φαινόμενα».

Κι αυτό το προτείνει αφού κάηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι κι ενώ τη νύχτα εκείνη δεν είχαν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι ούτε με… τις καμπάνες της εκκλησίας.

Βεβαίως, δεν αποκάλυψε ποιο θα είναι αυτό το σύγχρονο σύστημα, θα το ανακοινώσει σε κάποια άλλη στιγμή, ίσως προεκλογικά.

Εκείνο, όμως, που προκάλεσε αίσθηση ήταν όταν ανέφερε ότι πριν από ένα χρόνο πρότεινε την ίδρυση και λειτουργία Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας για την εκπαίδευση εθελοντών και στελεχών Πολιτικής Προστασίας, «καθώς και θεσμικές αλλαγές σε σχέση με τις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης για την πολιτική προστασία».

Όμως, αν ανατρέξει κανείς στο μακρινό 2014 θα διαπιστώσει ότι με το άρθρο 69 του του ν.4249/2014 προβλέπεται η: «Αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας-Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας (Ε.Σ.ΠΟ.Π)».

Διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και των Σχολών της, με έμφαση στην παροχή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκών και πυροσβεστικών σπουδών. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στη διεύρυνση και αναβάθμιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρέχονται σε τρίτους, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του αισθήματος αυτοπροστασίας  του κοινωνικού συνόλου σε θέματα πυρκαγιών και πολιτικής προστασίας.

Τι ισχύει

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας:

«Η Πυροσβεστική Ακαδημία περιλαμβάνει τις εξής Σχολές:

Σχολή Ανθυποπυραγών

Σχολή Αρχιπυροσβεστών

Σχολή Πυροσβεστών

Σχολή Επιμόρφωσης & Μετεκπαίδευσης

Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας (Ε.Σ.ΠΟ.Π.)

Και συνεχίζει:

Η Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας (Ε.Σ.ΠΟ.Π.),  είναι η τελευταία χρονικά που προστέθηκε στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,. Αποστολή της Ε.Σ.ΠΟ.Π. είναι η θεωρητική και πρα­κτική κατάρτιση, εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στις νέες εξελίξεις πολιτικής προστασίας των εθελοντών πο­λιτικής προστασίας, δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. και δημόσιων φορέων που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία.

Η εισαγωγή για φοίτηση στη Σχολή γίνεται μετά από σχετική πρόσκληση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην οποία καθορίζεται ο αριθμός των θέ­σεων και τα κριτήρια επιλογής. Τα προγράμματα κατάρτισης, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης της Ε.Σ.ΠΟ.Π. διαρ­κούν κατ’ ελάχιστον δύο (2) μήνες και δεν υπερβαί­νουν τους έξι (6) μήνες. Επίσης, μπορεί να υλοποιούνται προγράμματα θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στα θέματα πολιτικής προστασίας μικρότερης χρονικής διάρκειας για τους αι­ρετούς των ΟΤΑ α΄ και β΄βαθμού. Για τη συμμετοχή στα προγράμματα αυτά χορηγείται σχετική βεβαίωση πιστοποίησης ή βεβαίωση παρακολούθησης. Τέλος η  Ε.Σ.ΠΟ.Π. έχει την αρμοδιότητα  για την πιστοποίηση των εθελοντών και ειδικευμένων εθε­λοντών πολιτικής προστασίας του άρθρου 14 του ν. 3013/2002 , όπως ισχύει. Η Σχολή πρόκειται να λειτουργήσει μετά την έκδοση σχετικού Π.Δ.»

Δηλαδή η κυρία Δούρου έκανε πρόταση, πριν από ένα χρόνο, για Σχολή που είχε ήδη ιδρυθεί αλλά που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις για να λειτουργήσει κανονικά και να εκπαιδεύσει σωστά ανθρώπους στην Πολιτική Προστασία.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024