Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Δούρου οραματίζεται «σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ακραίων καιρικών φαινομένων»

Η Δούρου οραματίζεται «σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ακραίων καιρικών φαινομένων»

Μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα και περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προανήγγειλε το σχεδιασμό ενός «πρότυπου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης ακραίων καιρικών φαινομένων».

Την εμφάνισή της -μόνο στις κάμερες της ΕΡΤ- έκανε η ακριβοθώρητη Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου την Τετάρτη. Μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τους επιστήμονες Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα προκειμένου να προαναγγείλει το σχεδιασμό ενός «πρότυπου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για έντονα καιρικά φαινόμενα»…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, στη συνάντηση επί τάπητος τέθηκε η «ανάγκη ενός νέου και συμβατού με τις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών».

«Σε στιγμές πρωτοφανούς συντριβής η εκφορά μίας συγγνώμης δεν μπορεί να είναι απλά λεκτική άσκηση. Πρέπει να λειτουργήσουμε με δράσεις, να υλοποιήσουμε άμεσα μέτρα και όχι να μείνουμε στην εντύπωση και την εικόνα» δήλωσε η κ. Δούρου, η οποία έχει αποφύγει εμφανίσεις και δηλώσεις μετά την καταστροφή στο Μάτι.

«Θα κριθούμε από το τι έχουμε πράξει, από το τι πράττουμε και από την αξιοπιστία μας», συμπλήρωσε η Περιφερειάρχης.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του μηχανισμού προειδοποίησης για έντονα καιρικά φαινόμενα -όπως είπε η κ. Δούρου- θα συμμετάσχουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αστεροσκοπείο Αθηνών και ο στόχος είναι το νέο σύστημα να είναι «πρότυπο στην Ευρώπη».

Η ίδια υπεραμύνθηκε των δράσεων της Περιφέρειας, λέγοντας πως πριν από ένα χρόνο πρότεινε την ίδρυση και λειτουργία Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας για την εκπαίδευση εθελοντών και στελεχών Πολιτικής Προστασίας, «καθώς και θεσμικές αλλαγές σε σχέση με τις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης για την πολιτική προστασία».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024